četvrtak, 18. aprila 2024.

Oko 400 takmičara na državnom prvenstvu u plesu

Objavljeno: 27. marta 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

MIONICA- U prepunoj hali mioničkog Sportskog centra održano Prvenstvo Srbije u sportskom plesu „Mionica open 24“ gde je učestvovalo preko 400 takmičara iz Srbije i 42 takmičara iz inostranstva. Posle kvalifikacionog dela, dobijeni su šampioni državnog prvenstva u standardnim plesovima za kategoriju do 21 godine, a to su Nikola Popović i Andrea Savanović iz plesnog kluba „Aurora“ iz Beograda.

Državno prvenstvo otvorio je predsednik opštine Mionica Boban Janković rekao da je Mionica opravdala epitet dobrog domaćina i kada je reč o državnim takmičenjima.

„Ovakvo takmičenje nam je još jedna potvrda koliko je bilo važno da Mionica dobije modernu sportsku halu gde se danas održavaju takmičenja nacionalnog ranga. Večeras smo imali priliku da pogledamo i nastup naše dece koji je bio odličan“,  rekao je Janković i poručio učesnicima da je ovo takmičenje još jedna prilika ka upoznavanju samih sebe, svojih potencijala i vrednosti.

Predsednik mioničke opštine Boban Janković, foto: Opština Mionica

Pokrovitelj takmičenja je Ministarstvo omladine i sporta, a generalni pokrovitelj opština Mionica, dok su neposredni organizatori Plesni savez Srbije i plesni klub „RMP“.

„U ime organizatora želim da se zahvalim svim učesnicima koji su priredili veče za pamćenje, opštini Mionica i predsedniku Bobanu Jankoviću koji prepoznaje vrednosti značajne za svoj grad i okruženje. Iz razloga da budemo bolji večeras smo uradili dve stvari. Predstavili smo ples kako treba da izgleda u okvirima školskog sporta i doveli ruski plesni par sa svetskom reputacijom, da u revijalnom delu demonstrira svu lepotu sportskog plesa na opšte zadovoljstvo prisutnih. Naša misija je popularizacija plesne veštine u sredinama van Beograda i Novog Sada i da ovaj prelepi sport uđe u redovni nastavni plan i program učenika osnovnih škola“, kaže Predrag Mićić, član upravnog odbora Plesnog saveza Srbije i predsednik komisije za školski i rekreativni ples.

Pobednici rejting takmičenja u seniorima su Aleksa Matović – Jovana Klenkovski, u starijim omladincima Petar Prokić – Tisa Babić, a svi su članovi plesnog kluba „Beodens“ iz Beograda.

Pobednički plesni parovi, foto: Opština Mionica

U večernjem programu publika je uživala gledajući gostujući ruski plesni par Vladena Kiriluka i Anu Tomašević koji su na svetskom nivou demonstrirali svu lepotu sportskog plesa.

Pre večernjeg finala predstavljeno je međugradsko promo takmičenje 15 osnovnih škola, koje su prihvatile i podržale pilot projekat pod nazivom „I svi da plešu“. Posle jednomesečne obuke od četiri nastavna časa usledilo je školsko, a zatim i međugradsko takmičenje, na kome je pobedila „Prva osnovna škola“ iz Valjeva.

Preko 120 muško ženskih parova – učenika trećih razreda iz sledećih osnovnih škola:“ Andra Savčić“, „Desanka Maksimović“, „Milovan Glišić“, „Nada Purić“, „Sestre Ilić“ i „Prva osnovna škola“ iz Valjeva, zatim „Milan Ilić Čiča“, „Miloš Obrenović“ i „Sveti Sava“ iz Aranđelovca, „Slavko Popović“ iz Darosave, „Prvi srpski ustanak“ iz Orašca i „Milan Rakić“ iz Donje Toplice i Mionice, u saradnji sa RMP timom, su omogućili deci da bolje upoznaju sportski ples, sistem takmičenja neposrednim učešćem dece koja su završila jednomesečnu obuku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *