nedelja, 23. juna 2024.

Okupljanje u znak podrške uhapšenom radniku „Krušika“

Objavljeno: 18. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Lokalni front Va danas od 13.30 do 16 časova na Gradskom trgu organizuje okupljanje u znak podrške uhapšenom radniku „Krušika“ Aleksandru Obradoviću. Kako je najavljeno, okupljanju će se pridružiti i valjevski odbor Demokratske stranke. IT stručnjak „Krušika“ je osumnjičen da je novinarima bio izvor za objavljivanje informacije o poslovima sa izvozom oružja, koji se dovode u vezu s ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Obradoviću danas ističe pritvor od 30 dana, a on se od 14. oktobra ponovo nalazi u kućnom pritvoru, gde mu je zabranjeno korišćenje interneta i telefona.

„Ovaj, u tišini opljačkani grad, danas, proslaviće mali jubilej: tačno 30 dana od trenutka kada su do zuba naoružani specijalci, u radno vreme, sa radnog mesta odveli našeg sugrađanina zaposlenog kod tzv. regionalnog lidera u odbrambenoj industriji, Holding korporacije ’Krušik’. Za razliku od sličnih hapšenja, kakva su u svoje vreme direktno prenosile televizije, ovaj spektakl je danima ostao dobro čuvana tajna. Policija, tužilaštva i sudovi o srećnom događaju nisu zucnuli ni reči. Zaposleni u „Krušiku“, pa ni oni koji su svojim očima odgledali profesionalni nastup specijalaca, zbog nečeg su odlučili da utiske zadrže za sebe. Najveći zločin Aleksandra Obradovića, pokazaće se na kraju, u tome je što je odao da je jedan od ključnih igrača u ovom posliću po zanimanju ministarski tata. Slučajno, tata ministra ovlašćenog da hapsi po Srbiji“, stoji u saopštenju za javnost Lokalnog fronta Va.

Demokratska stranka u Valjevu je saopštila da podržava inicijativu Lokalnog fronta Va i da će se pridružiti okupljanju u znak podrške Aleksandru Obradoviću.

“Srpskoj policiji i tužilaštvu Aleksandar Obradović je pokazao da se građani ne mire sa ćutanjem onih koji bi po Ustavu i zakonu trebalo da štite taj isti Ustav i zakone. Jasno je da Aleksandar Obradović nije uradio ništa zbog čega bi trebalo da bude uhapšen i pritvoren. Jasno je i da bi zbog svega što je otkrio neko drugi trebalo da bude u zatvoru. Aleksandar zato mora da pobedi, jer je njegova pobeda i pobeda svih građana koji žele da žive u normalnoj zemlji u kojoj se zakoni poštuju, a državni organi rade svoj posao“, stoji u saopštenju za javnost valjevskog odbora Demokratske stranke.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *