utorak, 21. maja 2024.

Saopštenje „Krušika“ povodom „iznošenja netačnih informacija“

Objavljeno: 18. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- „ Povodom iznošenja netačnih informacija u javnost, koje su izvučene iz konteksta i koje se na pogrešan način interpretiraju od strane nekompetentnih lica, Holding korporacija’Krušik’ a.d. Valjevo želi da upozna javnost o nekoliko činjenica“, stoji u saopštenju za javnost koje potpisuje generalni direktor „Krušika“ Vladan Lukić.

Kako navodi, “Krušik” je fabrika koja zapošljava 3160 radnika, koja ostvaruje godišnju proizvodnju u vrednosti preko 100 miliona dolara, čiju prodaju preko 95% čini izvoz, koja predstavlja lidera u namenskoj industriji Srbije i jednog od glavnih pokretača privredne aktivnosti u zapadnoj Srbiji i čija se poslovna politika vodi isključivo u interesu „Krušika“ bez favorizovanja ili stavljanja u povoljniji položaj bilo kog poslovnog partnera (kupca, dobavljača ili neke druge strane).

„U skladu sa zakonskom i podzakonskom regulativom i internim pravilnikom o zaštiti tajnosti podataka u HK “Krušik” komercijalni ugovori smatraju se poslovnom tajnom. S obzirom da se u medijima spominju termini službena tajna, vojna tajna i sl., želimo da naglasimo da se radi o poslovnoj tajni kako javnost ne bi bila dovođena u zabludu“, navodi direktor „Krušika“.

U saopštenju stoji da objavljivanjem dokumentacije na domaćim i stranim internet portalima (ugovori sa različitim kupcima sa podacima o tehničkim karakteristikama, cenama i modelima proizvoda, slike sa utovara robe, slike magacina u krugu fabrike, slike unutrašnjosti fabrike, interni izveštaji proizvodnje i dr.) naneta je ozbiljna šteta Holding korporaciji “Krušik”.

„Ozbiljna šeta je naneta kako sa aspekta bezbednosti fabrike i zaposlenih u njoj, tako i sa aspekta činjenja dostupnim svih bitnih podataka (cene, tehničke katakteristike i sl.) nelojalnoj konkurenciji čime se pokušava oslabiti pozicija Krušika na svetskom tržištu“, navodi se u saopštenju za javnost generalnog direktora „Krušika“ Vladana Lukića.

U saopštenju je navedeno i da se od 1. januara 2014. godine do danas zarade zaposlenima isplaćuju redovno sa svim pripadajućim porezima i doprinosima.

 

 

 

3 komentara na “Saopštenje „Krušika“ povodom „iznošenja netačnih informacija“

 1. Što se sramotite, Vi u krušiku se ne pitate ni toalet papir gde da nabavite, sami ste se upregli u podanički odnos gorima od sebe i šta se sad čudite kada se u centru korupcine i kriminala. Treba da vas je sramota .

  15

  1
  1. Vole ljudi da su drugorazredni a na funkciji. Kompleksi su čudo od čoveka prave magarca. Vole da izigravaju autoritete intelektualce po cenu da budu nikogovići i krpe ljudske.

   11

   1
 2. Više se pitaju ovi iz Trlica i Divaca nego rukovodstvo Krušika, strašno je šta dozvoljavaju umišljeni likovi nazovi iz inžinjeri, i sad kad vide da su krpe spačvare ćute pisu saopštenja. Sramota je mala reč za njih.

  8

  2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *