sreda, 17. aprila 2024.

Oproštajna humanitarna akcija udruženja „Rodi se na lepom mestu“

Objavljeno: 13. decembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Udruženje „Rodi se na lepom mestu“, na čijem čelu je dr Nenad Dimitrijević, na oproštajnoj humanitarnoj akciji proteklog vikenda obezbedilo je još 230.000 dinara za kupovinu još jednog porođajnog stola i to će, ujedno, biti i poslednja donacija koju je ovo udruženje obezbedilo za odeljenje valjevske ginekologije.

„Na humanitarnoj čajanki smo skupili još 130.000 dinara. Takođe nam je na račun legla pojedinačna donacija od 100.000. Još jedan porođajni sto, za treću salu, će uskoro biti plaćen i time zatvaramo nabavku za akušersko – ginekološko odeljenje Opšte bolnice u Valjevu.  Bilo nam je zadovoljstvo raditi u svrhu zdravlja i javnog dobra. Zahvaljujemo se svima na podršci, donacijama i što ste prepoznali značaj naše inicijative. Mi smo ponosni na sve što je urađeno, nadamo se da ste i vi! Hvala i gradu Valjevu što nas je podržavalo od početka do kraja”, navedeno je na zvaničnoj FB stranici ovog udruženja.

Dr Nenad Dimitrijević

U Valjevu je 2018. godine na inicijativu tadašnjeg načelnika Ginekološko akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Valjevu, dr Nenada Dimitrijevića, osnovano Udruženje „Rodi se na lepom mestu“. Glavni cilj je bio da se odeljenje ginekologije i porodilišta Opšte bolnice u Valjevu obnovi, s obzirom na to da se u jedno od najvažnijih odeljenja nije ulagalo proteklih 20 godina.

Nakon tri godine postojanja i zalaganja za Ginekološko akušersko odeljenje valjevske bolnice je sada bogatije za: tri ultrazvučna aparata, od kojih su dva visoke klase, a jedan srednje klase. Jedan od njih je opremljen sa dve  4D sonde i neonatološkom kardiološkom sondom, dva UZV aparata su opremljena i sa neonatološkim sondama za tek rođene bebe, nabavljena su 3 CTG aparata od kojih je jedan za blizanačke trudnoće, kupljen je prvi radio nož i opremljena je operaciona sala za patologiju grlića materice, sa sve adekvatnom stolicom

Pored toga, nabavljen je najnoviji porođajni sto, kupljena je oprema i instrumenti za sale za porođaje, operacione sale i ambulante, stari ultrazvučni aparat je opremljen dodatnom sondom za pregled beba i prenet je u bolničku ambulantu, kako pacijenti ne bi morali da dolaze u stacionarni deo bolnice na preglede.

Za najmlađe i najvažnije pacijente obezbeđen je SIPAP aparat, kao i pulsni oksimetar i laringoskop, koji ranije nisu postojali na ovom odeljenju, sređeni su svi krevetići za bebe i nabavljena je prva transportna izoleta, svi kreveti u porodilištu su opremljeni novim dušecima, jastucima i posteljinama, novim spavaćicama za trudnice i porodilje.

Nedavno je nabavljeno 10 grejalica i jedan indukcioni rešo za podgrevanje formula kojima se hrane bebe, nabavljen je i novi otoman za UZV preglede i celo odeljenje je opremljeno sa novim enterijerom na svim odsecima, uključujući sve ambulante, odeljenje apoteke kao i sobu za sastanke lekara.

Inače, u timu udruženja „Rodi se na lepom mestu“, pored dr Nenada Dimitrijevića, bili su: Svetlana Maksić Marković, Marija Nikšić i Vlada Marić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *