subota, 20. aprila 2024.

Opština Lajkovac u programu „Čista Srbija“

Objavljeno: 25. februara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC – Opština Lajkovac je jedna od 65 opština u Srbiji koja je ušla u program „Čista Srbija“ i time otvorila  mogućnost konkurisanja za sredstva koja će ulagati u regulaciju otpadnih voda i izgradnju kanalizacione mreže.

Nakon sastanka održanog u Ministarstvu građevinarstva i infrastrukture vezanog za program „Čista Srbija“, koji  Vlada Republike Srbije realizuje na osnovu Sporazuma sa Republikom Kinom, a za koji je opština Lajkovac  konkurisala sa nekoliko projekata, gotovo je izvesno da će joj projekti biti odobreni do kraja marta. Program „Čista Srbija“ podrazumeva da će u narednih pet  godina na teritoriji cele Srbije, tamo gde je neophodno, biti izgrađena kišna i fekalna kanalizacija.

Predsednik opštine Andrija Živković izrazio je zadovoljstvo ishodom sastanka održanog u Ministarstvu građevinarstva i infrastrukture, podvukao značaj lokalnih projekata sa kojima Lajkovac  konkuriše i akcenat stavio na tri važna projekta vredna 200 miliona dinara.

„Projekti za koje smo konkurisali odnose se na izgradnju mini kompaktnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnju fekalne mreže za naseljeno mesto Bogovađa, izgradnju fekalne i kanalizacione mreže za naseljeno mesto Rubribreza i rekonstrukciju postojećeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Lajkovcu.“

Živković je najavio da lokalna samouprava ima u planu i uređenje kanala „Makiš“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *