nedelja, 26. maja 2024.

Opština Mionica donirala terapijski krevet za ekstenziju kičmenog stuba

Objavljeno: 2. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Predsednik opštine Mionica Boban Janković uručio je Službi fizikalne medicine i rehabilitacije u Banji Vrujci kompjuterizovani aparat za trakciju kičme sa specijalnim stolom za ekstenziju. Vrednost stola za ekstenziju kičmenog stuba sa dodatnom opremom, koji je opština Mionica donirala Domu zdravlja, pod čijim okriljem se nalazi Službi fizikalne medicije i rehabilitacije u Banji Vrujci, iznosi ukupno 927 hiljada dinara.

“Ambulanta u Banji Vrujci je ovim aparatom u velikoj meri obogatila i osavremenila paletu svojih usluga.Sada pored različitih terapijskih procedura za koje je ova Služba specijalizovala tokom dugog niza godina, pridodavanjem trakcione terapije idemo u korak sa savremenim potrebama i radimo na razvoju medicinskog turizma”, rekao je Janković.

Dekompresijska ili trakciona terapija se smatra veoma učinkovitom kod lečenja cervikalne i lumbalne diskopatije (uklještenja diskusa), kompresivne radikolopatije, išijasa, reduktibilne skolioze, bolova u donjem delu kičmenog stuba i smanjena pokretljivosti donjeg dela leđa.

Služba fizikalne medicine i rehabilitacije u Banji Vrujci u svojoj ponudi ima balneoprocedure, elektroterapiju, magnetoterapiju, kao i horizontalnu i kineziterapiju. Nova trakciona terapija, spada u vanstandardne usluge i preporučuje se u kombinaciji sa ostalim terapijskim procedurama koje ova ambulanta nudi.

Jedan komentar na “Opština Mionica donirala terapijski krevet za ekstenziju kičmenog stuba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *