četvrtak, 13. juna 2024.

Opština Mionica opremila jedinicu civilne zaštite

Objavljeno: 21. septembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Jedinica civilne zaštite u Mionici dobila je u saradnji opštine i „Čovekoljublja“, dobrotvorne fondacije Srpske pravoslavne crkve, opremu vrednu 1,4 miliona dinara.

Nabavljena je najsavremenija, standardizovana i sertifikovana zaštitna oprema, obuća, kompletna odeća, alat, rezervoari, oprema za prvu pomoć. Takođe, poverenicima će biti održana obuka, gde će naučiti kako da koriste opremu i reaguju u kriznim momentima.

„Ovo je još jedan uspešno realizovan projekat. U saradnji s ’Čovekoljubljem’ radimo na unapređenju naše civilne zaštite, koja je godinama bila potpuno zapostavljena i urušena. Svi smo svedoci kakve su nas prirodne katastrofe zadesile u prethodnom periodu. Poplave i požari. Sada smo opremili civilnu zaštitu, a istovremeno radimo na uređenju korita Ribnice. Sprovodimo projekte koje će uticati na sprečavanje nastajanja velikih posledica koje sa sobom nose prirodne katastrofe. U narednom periodu nastavićemo sa ulaganjima u ovu oblast“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Foto: Opština Mionica

Projekat „Jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategije pripravnosti – PREPS“ koji se finansira uz podršku BHA USAID realizuju Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa partnerom u Srbiji „Čovekoljubljem“.

Jedan komentar na “Opština Mionica opremila jedinicu civilne zaštite

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *