subota, 20. aprila 2024.

Optužnica protiv direktora Puteva Srbije zbog nesreće kod Uba

Objavljeno: 24. maja 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Više javno tužilaštvo u Valjevu podiglo je optužnicu protiv direktora Javnog preduzeća „Putevi Srbije“  Zorana Drobnjaka i izvršnog direktora održavanja puteva  Zorana Stojisavljevića zbog teške saobraćajne nesreće na tada neotvorenom delu auto-puta Lajkovac-Ub, u kojoj su dve osobe poginule.

Kako prenosi N1, Zoran Drobnjak negira da je odgovoran za nesreću i tvrdi da o optužnici ne zna ništa, dok Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da je ova optužnica istorijska.

„Kada dođe do nesreće zbog nebezbednog stanja puta, teret se obično svaljuje na vozača jer nije prilagodio brzinu, a putar ostaje bez odgovornosti. Kako vozač ili pešak odgovara za nesreću ako je neko nastradao, tako isto i putar mora da odgovara ako je njihovom greškom neko nastradao“, rekao je zha N1 Okanović.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u novembru 2017. godine na neotvorenom autoputu Ub-Lajkovac, na Koridoru 11, u ubskom selu Stublenica, jedna osoba je poginula na licu mesta, dok je druga istog dana od posledica zadobijenih povreda preminula u valjevskoj bolnici.

Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima kada je “mercedes”, nemačkih registarskih tablica, probio betonsku prepreku na kraju te izgrađene deonice, sleteo sa puta i upao u rupu, duboku preko dva metra. Na licu mesta je nastradao je suvozač Miroslav J. (70), iz Beograda, dok je istog dana u valjevskoj bolnici preminuo Z.Č. (70), koji je sedeo na zadnjem sedištu „mercedesa“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *