subota, 20. aprila 2024.

Osnovan Valjevski pokret otpora

Objavljeno: 12. oktobra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska politička scena dobija je još jedno udruženje-Valjevski pokret otpora, koji su osnovali bivši lokalni funkcioneri Stranke slobode i pravde. Jedan od osnivača advokat Branko Ivković je rekao da svesno ulaze u političku borbu sa ciljem da na sledećim lokalnim izborima pred građane izađu sa listom na kojoj će biti imena vrednih, časnih i poštenih ljudi.

„Od grada u koji se rado dolazilo postali smo grad iz koga se beži, od grada kulture i umetnosti postali smo grad šunda i kiča, od grada čija su urbanistička rešenja bila uzor drugima postali smo grad urbanističkog haosa, prljav i zapušten, a sada smo i grad nad kojim se nadvila tamna senka rudarskih kompanija nepoznatog porekla. Jedino što nam preostaje je da se kao građani Valjeva sami organizujemo i da, bez ikakvih kalkulacija i odlaganja, sudbinu našeg grada uzmemo u svoje ruke, jer niko od nas više nema ni prava ni vremena da odlaže promene koje će srušiti ovaj nemoralni i korumpirani sistem u kome živimo“, rekao je Ivković.

Jedan od osnivača je i Anđelka Đuričić Rakić, koja je rekla da je ovo udruženje nastalo na temelju velike ljubavi prema ovog gradu i volji da menjaju stvari koje očigledno ne valjaju.

Među govornicima na prvoj konferenciji za novinare udruženja Valjevski pokret otpora je bila i neuropsihijatar dr Jasmina Pašić, koja nije ni osnivač ni član ovog udruženja, ali je rekla je da ih je podržala, jer je prepoznala ciljeve za koje smatra da su ostvarivi.

„Mislim da nije previše, više puta ponoviti da grad čine ljudi, bez ljudi nema grada. Valjevo činimo mi, koji smo izabrali da ovde živimo. Čini mi se da zajednički ciljevi odavno ne postoje, da li zato sto smo se otuđili, da li zato sto nismo naučili da možemo da utičemo na donošenje odluka, da predlažemo rešenja, da li smo postali sebični, ravnodušni ili ko zna šta još, je tema o kojoj se može diskutovati danima. Suština svega jeste da nas grad postane zajednički interes svih nas, da svi delimo zajedničke potrebe, resurse, ali i kolektivnu odgovornost da se brinemo o svojoj zajednici“, rekla je dr Pašić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *