nedelja, 26. maja 2024.

Radovi počinju uskoro, a nove vrtiće opremiće Fondacija „Novak Đoković“

Objavljeno: 13. oktobra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Rekonstrukcija i dogradnja stare zgrade Osnovne škole „Milovan Glišić“ će početi vrlo brzo, a Fondacija „Novak Đoković“ će opremiti dva nova vrtića u Valjevu, izjavio je gradonačelnik Lazar Gojković.

Početak radova na objektu stare VI škole, koji bi trebalo da bude pretvoren u dva vrtića, je bio najavljen za 1. septembar, međutim, radovi još uvek nisu počeli.

Gradonačelnik Gojković je, gostujući na televiziji V5, objasnio da je do kašnjenja došlo jer se trećeplasirani, na javnoj nabavci za izbor stručnog nadzora nad izvođenjem radova na rekonstrukciji stare škole, žalio višoj instanci.

„Imali smo nepredviđenu situaciju. Mi smo izabrali izvođača radova, potpisali ugovor, a nakon toga je raspisana javna nabavka za izbor stručnog nadzora. Tu je stigla žalba, trećeplasirani je 6. septembra podneo žalbu Republičkoj komisiji. Sada smo konačno dobili potvrdu da je ta žalba odbačena, tako da više nema prepreka i očekujem da će vrlo brzo krenuti radovi”, rekao je Gojković.

Gradonačelnik Lazar Gojković

Gradonačelnik Valjeva je saopštio da je Grad Valjevo potpisao ugovor sa Fondacijom “Novak Đoković”, koja će, kako je najavio, kompletno opremiti buduća dva valjevska vrtića.

“Oni će kompletno opremiti sve prostorije u ta dva nova vrtića. Mi ćemo imati preko 500 mesta za mališane i siguran sam da ćemo vrlo brzo doći u situaciju da nemamo listu čekanja za upis dece u vrtiće”, rekao je Gojković.

Rok za završetak radova je osam meseci

Konzorcijum šest firmi iz Valjeva, Beograda i Novog Sada dobio je posao dogradnje i rekonstrukcije stare zgrade Osnovne škole „Milovan Glišić. Posao vredan 234,5 miliona dinara  dobila su valjevska preduzeća „Kej”, „Elektrovolt”, Milan Stojanović PR pripremna gradilišta Valjevo i „Frenki alarm”, zatim beogradska „Jugogradnja” i „Tron teh” iz Novog Sada. Rok za završetak radova je osam meseci.

Ove godine nema mesta za oko 600 mališana

Ove godine oko 600 mališana ostalo je neupisano u valjevskim vrtićima, jer za njih, od jeseni, nije bilo mesta. Prošle godine je ostalo neupisano oko 470 mališana.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *