utorak, 28. maja 2024.

Osnovci od danas u školi popravljaju ocene

Objavljeno: 1. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Za osnovce koji žele da poprave svoje ocene od danas do 16. juna će u školama za njih biti organizovani posebni časovi nastave. Što se tiče malih maturanata, njih očekuje još jedan probni test, nakon čega sledi završni maturski ispit iz srpskog jezika, matematike i kombinovani test.

Kako objašnjava načelnica Školske uprave Valjevo Zorica Jocić, nastavnici u osnovnim školama su već izvršili ocenjivanje učenika, tako da većina njih ima zaključene ocene, ali oni koji žele da ih poprave mogu to da urade u narednih 15 dana.

“Učenici će dolaziti u školu od 1. do 5 juna i to oni do petog razreda, dok će učenici starijih razreda, do 8 razreda, moći da ocene poprave u drugoj nedelji. Završni ispiti slede 17, 18. i 19 juna kada će se završiti i nastavna godina. Svi oni učenici koji žele da poprave ocene moraju najaviti svojim razrednim starešinama sa kojima će se dogovoiti o terminima dolaska”, kaže Zorica Jocić.

Učenici osmih razreda imaju od 3. do 15. juna pripremnu nastavu za polaganje završog ispita. Oni će časove koji su podrška toj pripremi moći da pate i na trećem kanalu RTS. Pored toga, na portalu mojaučionica.gov.rs mogu da preuzmu testove maturskog ispita iz ranijih godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *