utorak, 21. maja 2024.

Za izbore potvrđeno šest lista

Objavljeno: 1. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Gradska izborna komisija je proglasila izbornu listu “Dr Vojislav Šešelj- Srpska radikalna stranka” za predstojeće  lokalne izbore, raspisane za 21. jun. Izborna lista će se nalaziti pod rednim brojem 6.

Lista SRS, sa 17 kandidata koju predvodi diplomirani pravnik Veran Panić (67), inače, šesta je prijavljena izborna lista za lokalne izbore. Prethodno je proglašeno pet izbornih lista.

Mesto broj 1 na listiću za lokalne izbore, sa 51. kandidatom, zauzima lista vladajuće SNS. Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika je Lazar Gojković (35), profesor fizičkog vaspitanja, košarkaški trener angažovan u kampu Miloša Teodosića, vanstranačka ličnost do sada neeksponirana u politici.

Koalicija SPS-JS sa 50 kandidata za odbornike, s obzirom da je tokom epidemije korona virusa preminuo doskorašnji predsednik Skupštine grada i kandidat za odbornika Milorad Ilić, nalazi se na mestu broj 2, a nosilac liste i kandidat za gradonačelnika je diplomirani ekonomista Đorđe Milanović (35), aktuelni direktor gradskog „Vodovoda“.

GIK je proglasila, sa po 17 kandidata, i izborne liste partije Aleksandra Šapića, koju vodi penzioner Nebojša Tadić (52), kao i koalicije Nova Srbija-Udruženje građana „Pobeda“, čiji je nosilac liste mašinski inženjer Dragoljub Krstić (64).

Konačno, peta izborna lista je “Grupa građana Lokalni front Va – Slobodni ljudi”, na kojoj je 20 kandidata za odbornike, a prvi na listi je profesor geografije Ljubomir Radović (38).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *