ponedeljak, 24. juna 2024.

Ostavka Radojičića na mesto u Gradskom veću

Objavljeno: 8. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Broj članova Gradskog veća iz redova ili “kvote” SPS ponovo je pao, pošto je ostavku, nakon Davida Maksimovića, podneo i Borisav Radojičić. To po svemu sudeći neće biti kraj osipanja gradske Vlade iz redova socijalista jer, kako saznajemo, ostavku će podneti i Damjan Cvetković.

Borisav Radojičić, svojevremeno i predsednik IO SO Valjevo vreme vladavine SPS pre 2000. godine, nije zvanično i javno obrazložio svoju ostavku na članstvo u Veću. Po nezvaničnim informacijama, razlog za to je činjenica da, iako nije direktor svoje private firme “Metalprom”, vlasnička prava nije preneo na “nepovezan lice”, pa se, kako smatra Agencija za borbu protiv korupcije, našao u sukobu interesa. Radojičić je u Gradskom veću bio zadužen za privredu, finansije i investicije, a dok su sednice Veća bile otvorene za javnost umeo je argumentovano i detaljno da sugeriše ili kritikuje funkcionisanje javnih preduzeća i gradskih vlasti.

Podsećamo, Veće je ranije, doduše bez obrazloženja, napustio David Maksimović, koji je takođe bio na “kvoti” SPS, a ostavku bi, kako navode naši pouzdani izvori bliski gradskoj vlasti, trebao da podnese i Damjan Cvetković.

“Ostavke članova ili ljudi izabranih sa kvote SPS još uvek ne znače da ta partija napušta koaliciju sa SNS”, kažu ti izvori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *