ponedeljak, 24. juna 2024.

Otkazana sednica Vlade Srbije u Valjevu

Objavljeno: 7. novembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sednica Vlade Srbije najavljena za nedelju u zgradi Višeg suda u Valjevu je otkazana, potvrdio je za Patak zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač. Zasedanje Vlade Srbije u Valjevu prvobitno je bilo planirano za subotu, 8. novembar, a onda je pomerena za dan kasnije. Zbog dolaska prvog čoveka Vlade Srbije Aleksandra Vučića i svih ministara u Vladi proteklih dana su kroz Valjevo prošli brojni članovi kabineta Vlade, ali i bezbednosne službe, koje su obišle sve lokacije koje je premijer trebalo da obiđe. Zbog dolaska državnog vrha, praktično, čitav grad je bio u pripravnosti, a bezbednosne službe su naložile da se izvedu određeni radovi u Centru za kulturu i da se obezbedi dodatni izlaz, jer je po prvobitnom planu premijer sa ministrima trebalo da prisustvuje svečanoj akademiji. U poslednji čas, poseta Aleksandra Vučića i ministara je otkazana, a lokalnim vlastima je rečeno da je ta odluka doneta zbog obaveza koje premijer ima oko predstojeće posete albanskog premijera Edi Rame Srbiji. S obzirom na to da je Vlada Srbije još sredinom oktobra znala da albanski premijer u Srbiju dolazi 10. novembra, ostaje nejasno koji su stvarni razlozi otkazivanja svečane sednice Vlade Srbije u Valjevu.

Premijer Srbija Aleksandar Vučić do sada nijednom nije posetio Valjevo, iako je tokom poplava više puta boravio u susednom Ubu. Ministri iz redova SNS, do sada zaobilazili Valjevo, a neki i gradsko rukovodstvo. U Valjevu je tri puta bio ministar odbrane Bratislav Gašić (SNS) i sva tri puta je “zaobišao” rukovodstvo grada, koje predvodi Stanko Terzić (SPS). Isti slučaj je i sa ministarkom Zoranom Mihajlović (SNS), koja se u predizbornoj kampanji srela samo sa predsednikom lokalnog parlamenta Mihailom Jokićem (SNS), dok nije imala vremena za gradonačelnika Valjeva.

Povodom otkazivanja sednice Vlade Srbije u Valjevu oglasio se Gradski odbor Demokratske stranke, koji ocenjuje da je Valjevo izbrisano sa brojnog stanja srpskih gradova. „ Za predsednika naše države i našu Vladu Valjevo jednostavno ne postoji. Očigledno je da je uticaj valjevskih naprednjaka i socijalista na republičku vlast minoran kada čak nisu uspeli ni da svoje partijske šefove ubede da održe sednicu Vlade Srbije u Valjevu“, ocenjuju valjevske demokrate.

Jedan komentar na “Otkazana sednica Vlade Srbije u Valjevu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *