četvrtak, 13. juna 2024.

Malverzacije prilikom obnove

Objavljeno: 6. novembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskom kraju otkrivene su malverzacije prilikom obnove kuća nakon majskih poplava, saznaje Radio Patak. Komisija koju je formirala Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja otkrila je malverzacije u četiri slučaja, a očekuje se da će policija podneti krivične prijave protiv onih koji su dostavili lažne podatke i na taj način dobili pomoć države. Kako saznajemo, malverzacije su otkrivene u Rebelju, Rabasu i Balinoviću.

U tri slučaja građani su prijavili da žive u kućama koje su oštećene u poplavama, a ispostavilo se da je faktično stanje drugačije. Jedna osoba iz Rebelja je po tom osnovu dobila 3,5 miliona dinara, iako ne živi u kući koja je oštećena, već na susednom brdu. U jednom slučaju osoba koja radi u manastiru Lelić  prijavila je lažnu adresu, a proverom je utvrđeno da živi u Beloševcu. Malverzacije su otkrivene i u jednom domaćinstvu čiji je vlasnik prijavio da sa njima u kući živi više članova porodice i dobio rešenje o izgradnju kuće veće kvadrature, a proverom se ispostavilo da oni imaju prijavljeno prebivalište u tom selu, ali žive u Valjevu.

Kako saznajemo, Kancelarija za obnovu i pomoć je za proveru na terenu angažovala penzionisanog načelnika Odeljenja policije u Valjevu Dragomira Simića, a u valjevskoj policiji kažu da još nisu dobili nikakvu prijavu o malverzacijama prilikom obnove nakon majskih poplava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *