utorak, 23. aprila 2024.

Otpao deo plafona u đačkoj učionici

Objavljeno: 23. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA –U seoskoj školi u Dučiću u đačkoj učionici srušio se deo plafona! Na sreću, u trenutku kada je malter počeo da otpada, u učionici nije bilo đaka. Zbog bezbednosti, izdvojeno odeljenje mioničke škole „Milan Rakić“ u Dučiću biće zatvoreno do daljeg, a đaci će nastavu pohađati u školi u Komanicama. Do obrušavanja plafona došlo je u ranim jutarnjim satima, u vreme dok još đaci nisu došli na nastavu. Otpalo je oko dva kvadrata plafona, a građevinska i sanitarna inspekcija je procenila da je ovaj školski objekat nebezbedan za nastavu, tako da će dok se ne otklone propusti, škola biti zatvorena za đake.

“ Najvažnije je da nijedno dete nije povređeno i da se u trenutku kada je otpao plafon nije niko nalazio u toj učionici. Ta škola je renovirama posle mioničkog zemljotresa, a poslednja rekonstrukcija krova i unutrašnji radovi su izvedeni pre dve godine. Po svemu sudeći, plafon je otpao jer su loše izvedeni radovi i dok se  propusti ne otklone, škola će biti zatvorena“,  kaže za „Patakonline“ predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Do tada 30 đaka od prvog do četvrtog razreda će nastavu pohađati u školi u Komanicama, a prevoz će im obezbediti lokalna samouprava. “ Kancelarija za javna ulaganja nam je jutros potvrdila da će nam obezbediti novac za izvođenje neophodnih radova, tako da se nadam će svi propusti biti vrlo brzo otklonjeni i da će se đaci u kratkom roku vratiti u svoje školske klupe“,  kaže Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *