utorak, 28. maja 2024.

Otvoren auto-put od Obrenovca do Ljiga

Objavljeno: 18. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Deonica auto-puta „Miloš Veliki“ na Koridoru 11 od Obrenovca do Ljiga konačno je otvorena! Izgradnja auto-puta Beograd-južni Jadran počela je pre devet godina u lajkovačkom selu Nepričava, a prva deonica je izgrađena od Lajkovca do Uba. Žitelji ovog dela Srbije su posle brojnih odlaganja završetka radova, dočekali auto-put, kojim će, za početak, moći da stignu do Obrenovca, dok će od decembra ove godine, za kada je najavljen završetak radova od Obrenovca do Surčina, žitelji Kolubarskog okruga mnogo brže stizati do Beograda.

Deonica auto-puta „Miloš Veliki“ od Obrenovca do Ljiga je prolaskom prvih automobila u bojama zastave Srbije svečano otvorena danas kod petlje Ljig. Kako je najavljeno, putarina od Obrenovca do Ljiga koštaće 420 dinara, a naplata će početi od 1. septembra.

Novu trasu auto-puta od Obrenovca do Ljiga je u otvorenom autobusu obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, predstavnikom srpskog naroda u Crnoj Gori Andrija Mandić, kineskom delegacijom i ministrima Vlade Srbije. Na svečanom otvaranju auto-puta „Miloš Veliki“ predsednik Vučić je obraćajujući se okupljenim građanima i gostima rekao da će ova nova deonica auto-puta omogućiti „novi nivo kvaliteta života za građane Srbije“, napominjući da se na njega čekalo 70 godina.

„Ovaj auto-put će biti hrast budućnosti za svu našu decu koja treba da ostanu u Srbiji jer će da dovede investitore u Lajkovac, Valjevo, Milanovac, Požegu i Čačak“. Miloš Obrenović je krenuvši od Obrenovca ka Čačku stigao za 32 dana, a mi danas stižemo za 45 minuta. Ne bi bilo ovog puta i slobode i svog znanja da knjaz Miloš nije znao šta je važno za zemlju i kada je važno. Zato mi danas ne otvaramo samo autoput sa njegovim imenom već ponavljamo i njegove korake kojima nas je naučio, rekao je Vučić.

Novi auto-put od Obrenovca do Ljiga je dužine 62,7 kilometara, ima dve čeone i četiri bočne naplatne stanice. Do sada se saobraćaj na Koridoru 11 odvijao samo u dužini od 40,3 kilometra na potezu Ljig-Preljina. Kako je najavljeno, 2021. godine trebalo bi da bude završena i deonica auto-puta od Novog Beograda do Surčina, kao i od Preljine do Požege.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *