subota, 20. aprila 2024.

Vučić: Ub je najjači u svojoj istoriji

Objavljeno: 19. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Tokom obilaska novog auta-puta od Obrenovca do Ljiga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je novu trasu obišao u otvorenom autobusu, je prvo zaustavljanje imao u Ubu. On je poručio da je ta opština trenutno najjača u svojoj istoriji, dok u ostalim mestima Kolubarskog okruga ima još dosta posla da se završi.

„ Ub je najjači u svojoj istoriji. Može da bude još jači i bogatiji, ali je najjači. Što se tiče Lajkovca, nakon smrti Dragana Markovića malo smo energije pokazali i Lajkovac mora da bude još jači, dok Osečinu i Pecku moramo da podignemo“, rekao je Vučić.

Srpskog predsednika je na ubskoj petlji sačekao prvi čovek te opštine Darko Glišić, koji je poručio da je otvaranje ove deonice auto-puta od velikog značaja za taj kraj, jer su mnogi potencijalni investitori čekali dan kada će auto-put biti otvoren.

„U našoj industrijskoj zoni već imamo jednu fabriku koja radi, ali tu nije kraj. Postoje tri potencijalna investitora, koji su zainteresovani za pokretanje proizvodnje u našoj opštini zbog blizine auto-puta. Otvaranje ove deonice je velika stvar za ubski kraj i nadam se da ćemo do kraja godine u industrijskoj zoni imati još novih fabrika, a to znači i još novih radnih mesta“, rekao je Glišić.

Predsednik Vučić i predstavnik FK „Jedinstvo“

Pored predsednika ubske opštine i mnogobrojnih građana, predsednika Srbije Aleksandra Vučića su dočekali sportisti više ubskih klubova. Predstavnici FK „Jedinstvo“, odakle je poteklo šest reprezentativaca Jugoslavije i Srbije, uručilili su poklon dresove srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i srpskom članu Predsedništa BiH Miloradu Dodiku.

Deonica auto-puta „Miloš Veliki“ na Koridoru 11 od Obrenovca do Ljiga je svačano otvorena juče. Novi auto-put od Obrenovca do Ljiga je dužine 62,7 kilometara, ima dve čeone i četiri bočne naplatne stanice. Kako je najavljeno, putarina od Obrenovca do Ljiga koštaće 420 dinara, a naplata će početi od 1. septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *