četvrtak, 29. februara 2024.

Otvoren plivački bazen u Lajkovcu

Objavljeno: 17. septembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC- Povodom Dana opštine u Lajkovcu je otvoren plivački bazen i prvi put dodeljena opštinska godišnja priznanja istaknutim pojedincima i organizacijama.

Velikom investicijom opštine Lajkovac Kolubarski okrug je dobio prvi zatvoreni bazen –  objekat veličine 2.000 kvadratnih metara, sa velikim bazenom dimenzija 33 sa 25 metara i dečjim od 25 sa osam metara, uz sve neophodne prateće sadržaje. Njime će upravljati opštinska Ustanova za sport i omladinu, koja rukovodi i Halom sportova, teniskim terenima i stadionima fudbalskih klubova Železničar i Zadrugar.

Zajedno sa otvorenim odbojkaškim, košarkaškim i mini pič terenima, ovaj deo Lajkovca predstavlja pravi sportsko-rekreativni centar.

„Lajkovac je poslednjih godina postao sinonim za odbojku, uz prelepu sportsku halu otvorenu 2015. godine, tako da se nadam da će i ovaj objekat iznedriti nove šampione. Ne zaboravite da je u sportu najvažniji timski rad, bez kojeg nema rezultata, tako da čestitam svim saradnicima i svima vama koji ste verovali u ovaj projekat“, rekao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Predsednik susedne opštine Ub Darko Glišić poželeo je opštinskom rukovodstvu i Lajkovčanima da i dalje prave objekte koji podižu standard i kvalitet života građana, kao što su škole i bazen. Predsednik Sportskog saveza Srbije Darko Štefanek rekao je da je izuzetno pohvalno da je Lajkovac dobio izvanredan zatvoreni bazen, kao i sve druge infrastrukturne projekte koje je realizovalo opštinsko rukovodstvo.

Skupštinskom odlukom, a na predlog komisije, prvi put u istoriji opštine Lajkovac su dodeljene povelje i plakete istaknutim pojedincima i organizacijama. Povelja za izuzetan doprinos razvoju srpske književnosti i afirmaciji Lajkovca u zemlji i inostranstvu pripala je književniku Radovanu Belom Markoviću.

Plaketa i novčana nagrada u iznosu od 100.000 dinara dodeljena je Kovid ambulanti Doma zdravlja Lajkovac za značajan doprinos preventivnom lečenju i zaštiti zdravlja stanovništva opštine Lajkovac.

Plakete u različitim oblastima pripale su i: Odbojkaškom klubu „Železničar“ za izuzetne rezultate i afirmaciju Lajkovca u oblasti sporta; Crvenom krstu Lajkovac za izuzetne humanitarne akcije; preduzeću „Agro-Tara“ za humanost i društveno odgovoran odnos prema lokalnoj zajednici;  posthumno sportskom radniku Obrenu Radovanoviću iz Strmova za značajan doprinos unapređenju uslova za razvoj sporta; i Ivani Milošević, učenici četvrte godine Valjevske gimnazije, za postignute rezultate tokom školovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *