petak, 14. juna 2024.

Otvoren Sajam privrede SPREG

Objavljeno: 29. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U “Omni centru” danas je svečano otvoren jubilarni 15-ti Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, koji traje do subote. Sajam je ove godine okupio rekordnih 212 izlagača iz 71 opštine i grada Srbije, na oko 5.000 kvadratnih metara sajamskog prostora.

Građevinarstvo, mašinska industrija, elektronika, zanatstvo, poljoprivredna mehanizacija, prehrambena industrija i trgovina, neke su od najvažnijih privrednih oblasti koje se predstavljaju na ovom sajmu, a karakteristika SPREG-a, po čemu se izdvaja od drugih sajamskih manifestacija jeste to što više od 70 posto izlagača dolazi iz realne proizvodnje. Na Sajmu se nalazi i 12 grupnih štandova opština i gradova, kao i udruženja preduzetnika, a ponudu svoje rpivrede među njima predstavljaju opštine Priboj, Mionica, Osečina, Bogatić, Ljig i Požega.

Kao što je ranije najavljeno, koncept ovogodišnjeg SPREG-a su tri različite priče. Prva se odvija na otvorenom izložbenom prostoru gde se predstavljaju brojni proizvođači i distributeri poljoprivrednom mehanizacijom. Druga priča su proizvodi opšte potrošnje iz velikog broja gradova Srbije, koji se predstavljaju u dve hale, a treća priča se odvija pod sloganom „Proizvedeno u Srbiji, kupujmo domaće“, gde se u posebnoj hali predstaviti proizvođači i trgovci iz Domaćeg trgovačkog lanca DTL.

Privredne komore Srbije, Predrag Đurović, predsednik Skupštine DTL-a i pomoćnik predsednika Opštine Požega Dejan Petrović. Radno vreme SPREG-a danas i sutra je od 10 do 19 časova, a u subotu do 10 do 16 sati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *