utorak, 28. maja 2024.

Otvorena kancelarija Centra za žrtve nasilja u Valjevu

Objavljeno: 22. februara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu je otvorena kancelariju Centra za žrtve nasilja u Valjevu, gde će osobe, koje su pretrpele bilo koji vid nasilja, moći da dobiju pravnu i psihološku zaštitu. Kancelariju je otvorio Centar za žrtve nasilja „Dar“, a smeštena je Birčaninovoj ulici 120.

„Mi sve prevashodno bavimo suzbijanjem svakog oblika nasilja, prevencijom, edukacijom,  pružanjem besplatne pravne i psihološke pomoći žrtvama nasilja, različitim radionicama za rehabilitaciju, kao i različitim paketima pomoći. Nakon rehabilitacije, cilj je da se žrtva ne vrati nasilniku, da je vratimo u normalne društvene tokove, da je zaposlimo, a bavimo se ujedno i decom. Mi smo sa sedištem u Beogradu, ovo nam je prvi ogranak i prva kancelarija mimo Beograda“, rekla je Marija Milanović, predsednica Centra za žrtve nasilja „Dar“, a objavljeno je na sajtu Grada Valjeva.

Podršku otvaranju ove kancelarije dali su i predstavnici Grada.

Foto: Grad Valjevo

„Mislim da je ovo jedna velika stvar za naše sugrađane, gde će u kancelariji Centra za žrtve nasilja moći da imaju pravnu i zdravstvenu podršku i to je jasna poruka grada Valjeva da ćemo svakoj žrtvi pomoći i da ćemo pokušati da se počinioci kazne“, rekao je Marko Jevtić, član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku.

Aktivnosti centra će se ostvarivati kroz pružanje psihološke pomoći žrtvama nasilja, pružanje besplatne pravne pomoći, organizovanje pomoći trudnicama u vidu osnaživanja i saveta, SOS telefon, organizovanje tribina i seminara sa temom prevencije nasilja, edukacija dece u pogledu internet nasilja, organizovanje radionica za rehabilitaciju i edukaciju žrtava nasilja, unapređivanje i postepeno vraćanje u normalne društvene tokove nakon rehabilitacije i organizovanje humanitarnih akcija za socijalno ugrožene i žrtve porodičnog nasilja.

Kancelarija Centra za žrtve nasilja u Valjevu će sa korisnicima raditi ponedeljkom, sredom i petkom. SOS telefon 064 0462 808 je otvoren za pozive 24 časa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *