petak, 12. aprila 2024.

Otvorena poslanička kancelarija u Valjevu

Objavljeno: 20. januara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu je otvorena poslanička kancelarija, koje je smeštena na prvom spratu Gradske uprave. Nakon svečanog otvaranja, vrata poslaničke kancelarije su ostala zatvorena za građane i tako će sve biti dok devojka, koja je dobila posao asistenta u poslaničkoj kancelariji, ne reši zdravstvene probleme. Kako je najavljeno, CESID i Nacionalni demokratski institut (NDI) uz podršku USD-a su obezbedili finansiranje za rad poslaničke kancelarije u narednih godinu dana, dok je Grad obezbedio kancelariju.

Narodni poslanik SNS Mihailo Jokić je poručio da je veoma važno da se ostvari kontakt između poslanika i građana, onih koji vode ovaj grad, kao i direktora javnih preduzeća i ustanova.

„Posebno bih izdvojio ovu komunikaciju koju ćemo mi imati sa građanima, koji moraju da shvate da mi, kao narodni poslanici, ne možemo rešavati probleme i ne zamenjujemo institucije sistema. Naša uloga je da pomognemo da se određeni problemi reše i da dajemo određene savete, jednom rečju da pružimo logistiku kada su u pitanju pojedinačni problemi. Ukoliko pojedinac definiše problem koji se tiče više građana ili jednog naselja i ako se stvore uslovi, možemo mi poslanici taj problem definisati i postaviti kao poslaničko pitanje direktno na Skupštini, a možemo postaviti i u pisanoj formi“, rekao je Jokić.

Poslanička kancelarija u Valjevu je deseta kancelarija koja je otvorena u Srbiji. Izvršni direktor CESID-a Bojan Klačar je objasnio da poslaničke kancelarije imaju nekoliko ciljeva, a najvažniji je da se poboljša komunikacija između poslanika u Valjevu i građana.

Kada će poslanička kancelarija biti otvorena za građane, to će biti naknadno saopšteno, a kako je najavljeno, kancelarija će nedeljno raditi 10 sati.

 

Jedan komentar na “Otvorena poslanička kancelarija u Valjevu

  1. Ovaj misli da je Skupstina penzionerska zabava pa priziva svoje bivse ucenike na poselo. Koliko godina ste svi vi pomenuti u vlasti i osim unistavanja i trosenja drzavnih para nista niste uradili. Bar sad znamo da ste svi na okupu.

    12

    6

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *