subota, 20. jula 2024.

Otvorena renovirana škola u Rajkoviću

Objavljeno: 24. novembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Osnovna škola u Rajkoviću je ponovo otvorena za đake, nakon što je završena kompletna rekonstrukcija i adaptacija tog školskog objekta. Pored „novih“ učionica, đaci u Rajkoviću su dobili 500 kvadrata dodatnog školskog prostora. Radovi na rekonstrukciji ove škole počeli su u martu, kada je Rajković posetio premijer Srbije Aleksandar Vučić. Sedam meseci kasnije đaci su se ponovo vratili u svoje klupe, gde ih je dočekao „novi“ rekonstruisani prostor, kao i novi nameštaj. Đaci kažu da da ovako lepu školu nisu očekivali.

Svečanosti povodom ponovnog početka rada ove škole je prisustvovao i predsednik Opštine Mionica Boban Janković, koji je poručio da je prezadovoljan zbog toga što đaci ove škole sada imaju odlične uslove, čak bolje nego učenici u pojedinim gradskim školama. Nakon što se oglasilo školskog zvona, predsednik Opštine je svima poželeo uspeh u novom školskom prostoru.

„Našu veliku radost i zahvalnost dugujemo premijeru Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije i Kancelariji za upravljnjem javnim ulaganjima, koji su prepoznali da i male seoske škole imaju kvalitetne i uspešne učenike, kao i nastavni kadar, koji se trudi da im na najbolji mogući način prenese znanja, veštine i vrednosti potrebne za dalje školovanje i život”, rekao je Janković.

Turska agencija za saradnju i koordinaciju TIKA je krajem septembra donirala rajkovačkoj školi “Vojvoda Živojin Mišić“  novi nameštaj.  „Nameštajem je sada opremljen kompletan školski prostor, učionice, kabineti, radionica za tehničko obrazovanje, informatička učionica, biblioteka, medijateka, nastavnička kancelarija, kancelarijski prostor“, kaže direktorka škole u Rajkoviću Olga Petrović.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *