utorak, 28. maja 2024.

Ugostitelji protestovali zbog odluke o skraćenju radnog vremena

Objavljeno: 24. novembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Zbog najavljene odluke o skraćenju radnog vremena do ponoći grupa valjevskih ugostitelja protestovala je ispred gradske kuće, a pojedini su u znak prostesta na nekoliko sati zatvorili svoje lokale. Ugostitelji traže da se postojeća odluka o radnom vremenu, po kojoj je kafićima moguće da vikendom rade do dva časa iza ponoći, a noćnim klubovima i duže, ne menja.

“Tražili smo prijem kod gradonačelnika, ali ni nedelju dana pošto smo taj zahtev podneli, nikakav odgovor nismo dobili. Inicijativu da se radno vreme ne skraćuje je potpisalo 140 vlasnika ugostiteljskih objekata, jer smatramo da će ovakvom odlukom biti ugrožen naš rad, a biće prinuđeni i da otpustimo jedan broj radnika“,  objašnjava Ivan Jovanović, vlasnik jednog od valjevskih kafića.

Na teritoriji Valjeva ima 460 registrovanih ugostiteljskih objekata. Iako su oni najavili da će njihovi objekti danas biti zatvoreni od 7 do 12 časova u znak protesta, većina kafića i restorana je radila, a neki su svoje lokale zatvorili na nekoliko sati.

Gradsko veće je odluku o skraćenju radnog vremena donelo nakon ubistva krajem oktobra, kada je u kafiću “Zipa” ubijen Damjan Dragojlović (26). Konačno reč o ovoj odluci dace odbornici Skupštine grada na narednoj sednici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *