petak, 12. aprila 2024.

Ovako izgleda ulica Nemanje Matića

Objavljeno: 1. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- U Ubu je, u ulici pored zgrade opštine, osvanula tabla na kojoj piše „Ulica Nemanje Matića“. Tako je srpski fudbaler Nemanja Matić, najverovatnije, jedini igrač Mančester junajteda koji ima ulicu po svom imenu! Prva tabla sa Nemanjinim imenom je postavljena na zgradi ubske opštine i ta ulica je već postala prava atrakcija i privlači mnogobrojne poštovaoce ovog fubalera, koji skoro svakodnevno dolaze na to mesto i fotografišu se. Zvanično otvaranje ulice Nemanje Matića, koji je poreklom iz okoline Uba, biće organizovano u maju.

„Ulica Nemanje Matića je u potpunosti završena, a biće svečano otvorena kada Nemanja bude mogao da dođe na Ub i prošeta ulicom koja nosi njegovo ime. Očekujem da će to biti sredinom ili krajem maja, kada mu dozvole njegove obaveze da dođe u rodni kraj. Mi smo još pre 20-ak dana postavili tablu sa njegovim imenom i mnogi građani dolaze u ovu ulicu i fotografišu se. Nemanja je ponos Uba, građani ga vole i poštuju, a najmanje što smo mogli da učinimo za njega, u znak zahvalnosti za sve ono što je uradio za ubski kraj, je da jedna ulica ponese njegovo ime“,  kaže predsednik ubske opštine Darko Glišić.

U ubskoj opštini kažu da je Nemanja Matić, koji se sa puno ljubavi odnosi prema sredini iz koje potiče i gde provodi svako svoje slobodno vreme, zaslužio da mu se žitelji ubskog kraja oduže na neki način. U ulici Nemanje Matića, park čija izgradnja se privodi kraju, će poneti ime Radosava Raće Petrovića, koji je fubalsku karijeru počeo u rodnom Ubu, a trenutno igra za Sporting Lisabon, dok stadion u toj varošici već nosi ime proslavljenog fudbalera Dragana Džajića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *