petak, 12. aprila 2024.

Ovo su plate gradskih funkcionera koji traže povišicu

Objavljeno: 13. novembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska vlast pokušala je da podigne plate funkcionerima i zaposlenima u dve Gradske uprave, ali je odustala od te namere kada je u javnost dospela informacija da gradski čelnici na taj način pokušavaju da nadomeste smanjenje plata od 10 odsto zaposlenima u javnom sektoru, što je odluka države. Načelnica Gradske uprave Jelica Stojanović kaže da je takva odluka doneta kada je to zakon dozvoljavao. “ Odluka o povećanju plata zaposlenih sa VII stepenom stručne spreme doneta je u skladu sa važećom Uredbom. To je bio razlog zašto smo menjali odluku o koeficijentima, a ne da bi bili na istom nakon smanjenja plata u javnom sektoru. Onog trenutka kada je doneta nova odluka Vlade o smanjenu plata odlučili smo da odluku stavimo van snage”, kaže Jelica Stojanović.

Međutim, da tvrdnje Jelice Stojanović nisu istinite govori činjenica da je još polovinom jula država najavila smanjenje plata u javnom sektoru, a valjevska vlast je odluku o povećanju zarada donela 1. septembra, a ista odluka povučena je tek poslednjeg dana oktobra, kada se već uveliko znalo po kom modelu i koliko će biti smanjene plate.

Da zarade gradskih funkcionera nisu male najbolje pokazuje primer da prvi čovek Grada Stanko Terzić mesečno zarađuje 113.000 dinara i da plaćeniji je od svih ministara u Vladi Srbije. Septembarska plata zamenika gradonačelnika Žarka Kovača bila je 90.000 dinara, dok pomoćnici zarađuju oko 80.000 dinara.

Septembarska plata načelnice Gradske uprave Jelice Stojanović je bila čak 92.300 dinara, tako da je načelnica plaćenija od zamenika i pomoćnika gradonačelnika Valjeva. Tokom ovog leta načelnica Jelica Stojanović primala je platu preko 100.000 dinara! Plata načelnika druge Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića 85.700 dinara.

Ni načelnici Odeljenja u Gradskim upravama nemaju plate na koje mogu da požale, a među njima je najplaćenija načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Zora Bojičić, koja mesečno zarađuje oko 700 evra!

 

2 komentara na “Ovo su plate gradskih funkcionera koji traže povišicu

    1. A kolika li je plata direktora Doma zdravlja i Bolnice. Kažu da prvi ima oko 150.000 a drugi i preko 200.000. Pa ima li kakva inspekcija da to ispita i utvrdi da li je tačno. Jedino znam da direktor Doma zdravlja naplaćuje prekovremene sate u iznosu od oko 25.000 mesečno. Malo li je?

      1

      0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *