subota, 20. aprila 2024.

Palo 37 litara kiše

Objavljeno: 22. avgusta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu je tokom noći i ovog prepodneva, za samo šest sati palo čak 37 litara kiše po kvadratnom metru. Za valjevski kraj izdato je upozorenje na naranžasti meteoalarm, a zbog noćašnje grmljavine bez struje je ostao veliki broj potrošača u selima u okolini Valjeva i na području Uba. U valjevskoj elektrodistribuciji kažu da je došlo do ispada dalekovodnog pravca za Valjevsku Kamenicu, pa su mnogi potrošači bez struje. „Građani kvarove prijavljuju od jutros, tako trenutno imamo veliki broj potrošača bez struje. Sve naše ekipe se na terenu i pokušavaju da otklone kvarove“, rečeno je portalu Patak online u valjevskoj ED.

Problema ima i na području Uba gde je zbog grmljavine došlo do ispada dalekovnih pravaca za Banjane i Ub 1, odakle se strujom snabdevaju mnogi potrošači.

Iz Gradske uprave Valjevo upozoravaju građane da je „potrebno da se obezbede svi objekti koji mogu da odlete usled jakog vetra ili obilne kiše i izazovu materijalnu štetu ili povrede prolaznike.

„Najavljena količina padavina mogla da donese veću količinu vode, koju kanalizaciona mreža neće moći da primi, tako da se očekuje zadržavanje vode na pojedinim gradskim ulicama, pa se mole učesnici u saobraćaju da izbegavaju poplavljene ulice ili, ako to nije moguće, prilagode vožnju uslovima. Na bujičnim vodotocima moguća su manja lokalna izlivanja“, navodi se u saopštenju za javnost iz Gradske uprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *