subota, 20. aprila 2024.

Vanredna situacija u Valjevu i u svim opštinama Okruga

Objavljeno: 14. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu je proglašena vanredna situacija zbog novih poplava. Do sada je palo 54 litara kiše po kvadratnom metru, a očekuje se da će padavine biti jače posle 18 časova, tako da su prognoze da će pasti oko 120 litara kiše po kvadratu, što je ogromna količina vode.  Problema ima u naselju kod Kazneno popravnog zavoda za maloletnike, u Goriću, Suvoborskoj i Rajkovačkoj ulici, kao i u selima Mrčić, Paune i Popučke, gde se izlila Krivošija kod “Europroma” i poplavila više kuća.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da problema sa poplavama ima u više delova Valjeva, a zbog obilnih padavina koje se tek očekuju, preduzimaju se sve mere kako bi se šteta od poplava svela na minimum. “ Probleme prave i reke Ljubostinja i Obnica, a očekujuje se da će u večeranjim satima biti ugroženo naselje Zbratimljeni gradovi, kao i naselje Kolubara na Obilaznici”, kaže Kovač.

Sve pumpe sa kojima raspolažu vatrogasci, kao i gradska preduzeća, su angažovane na terenu. Na celom slivu Kolubare je proglašena vanredna odbrana od poplava. Sve probleme u vezi poplava građani mogu da prijave na broj 1985. U gradskim školama i obdaništima poplave za sada nisu stvorile problema. Danas je jedino bilo problema u školi u Brankovini koja je poplavljena, zbog čega nije bilo nastave.

Vanredna situacija proglašena je i u Mionici, Lajkovcu, Ubu, Ljigu i Osečini. Načelnik Odeljenja za vanredne vanredne situacije Milan Mihajlović za Patak kaže da u tim opštinama nema većih problema, ali obilnije padavine koje se očekuju, mogu da stvore poteškoće.  U Osečini zbog poplava će sve osnovne škole, iz preventivnih razloga,  sutra biti zatvorene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *