utorak, 25. juna 2024.

Sutra će biti zatvorene sve škole i vrtići

Objavljeno: 14. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sve osnovne škole i sva valjevska obdaništa će sutra biti zatvorena zbog poplava. Odluka o tome kako će se postupati u petak biće doneta sutra. U Valjevu i svium opštinama Kolubarskog okruga je proglašena vanredna situacija, a do sada je palo čak 88 litara kiše po kvadratnom metru.

Valjevski zatvor je potopljen, a svi putevi koji vode od Valjeva ka Beogradu su u prekidu zbog izlivanja reka. Pod vodom je u više gradskih naselja nekoliko desetina kuća, a situacija se iz sata u sat pogoršava. Iz zatvora su evakuisane 24 osobe iz pritvorske jedinice Višeg suda, a reka Obnica je prodrla u zatvorske prostorije. Zbog izlivanja reke Rabas u Lukavcu u prekidu je magistralni put od Valjeva prema Beogradu, a zbog odrona i prekidu je saobraćaj za Loznicu.

Pod vodom su brojna domaćinstva u Goriću, Suvoborskoj i Rajkovačkoj ulici, kao i u selima Mrčić, Paune i Popučke. Sva mehanizacija gradskih preduzeća i vatrogasne jedinice je čitav dan na terenu, a na postavljanju nasipa od džakova angažovani su i pripadnici Vojske Srbije.

U širem centru Valjeva na mostu na Jadru zasutavljen je saobraćaj, a dva mosta na Kolubari su ugrožena. Ugrožen je Beli mermerni mos, gde je nivo Kolubare dostigao skoro 300 centimetara. U prekidu je i saobraćaj u gradskim ulicama Dimitrija Tucovića i Prve brazde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *