utorak, 28. maja 2024.

Pet pomoćnika gradonačelnika Valjeva?

Objavljeno: 23. maja 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevo će, sudeći po dosadašnjim pregovorima, po prvi put u svojoj istoriji imati pet pomoćnika gradonačelnika i po broju pomoćnika „preteći će“ Beograd, Niš i Novi Sad! Iako naprednjaci i socijalisti, koji su tokom vikenda postigli dogovor o formiranju lokalne vlasti, tvrde da se još uvek nije razgovaralo o personalnim rešenjima i da je za sada jedino poznato da će prvi čovek grada biti lider SNS u Valjevu dr Slobodan Gvozdenović, a drugi čovek predsednik Okružnog odbora SPS Dragan Jeremić, Patak online saznaje da su dogovorena skoro sva personalna rešenja u Gradskoj upravi, ali i javnim preduzećima i ustanovama, čiji je osnivač Grad.

Tako će Valjevo, po prvi put, imati pet pomoćnika gradonačelnika, što dozvoljava Statut grada Valjeva, ali upućuje na to da će do toga doći radi „namirivanja“ stranačkih funkcionera, a na teret građana Valjeva, koji će plaćati njihov rad. Kako nezvanično saznajemo, budući gradonačelnik Valjeva imaće četiri pomoćnika iz redova SNS (među njima su medicinska sestra Gorica Božić, poreski inspektor Saša Simić i privatnik Zoran Mitrović-Pitać), dok će socijalisti imati jednog pomoćnika gradonačelnika Valjeva.

Prvi gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević imao je dva pomoćnika, kao i aktuelni gradonačelnik Stanko Terzić. Da će Valjevo, najverovatnije, postati rekorder po broju pomoćnika gradonačelnika, uz Kragujevac, pokazuju podaci da gradonačelnici najvećih gradova u Srbiji imaju po dva ili tri pomoćnika. Tako gradonačelnik Beograda, koji ima preko dva miliona stanovnika, ima samo dva pomoćnika. Gradonačelnik Novog Sada do sada je ima tri pomoćnika, koliko i gradonačelnik Niša.  Izuzetak je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, koji ima pet pomoćnika. Što se tiče gradova veličine Valjeva, njihovi gradonačelnici su do sada imali mahom po dva pomoćnika.

Novinar lista „Pregled“ Slobodan Raković za Patak online kaže da bi prava stvar bila da pomoćnici gradonačelnika Valjeva budu stručni i kvalitetni, a ne da im partijska knjižica bude jedina ulaznica za to radno mesto. „ Ako su kandidati za pomoćnike gradonačelnika stručni, radni, sposbni, pošteni i visoko obrazovani, onda ih ni pet nije mnogo, jer su takvi Valjevu neophodni. Onih čiji je glavni i jedini kvalitet partijska knjižica mnogo je i jedan jedini. Plašim se da prvih nema u pet u svim valjevskim partijama skupa“, kaže Raković.

 

 

4 komentara na “Pet pomoćnika gradonačelnika Valjeva?

  1. To narode samo placaj neka Gvozdenovic namiruje sve a mi cemo da placamo .Naravno da se ocekivalo da ce i medicinska sestra biti tu negde tako se htelo ..Selo veselo ajmo svi na prelo …kuku lele majko moj a ..a kada dodoje nova diploma od te medicinske setre nece biti to sto mislite , e moj bato !!!!Srecno za bolje Valjevo.

    15

    3
  2. Jel Vam izdiktirao brka sa Povlena ko ce da bude? Usli ste u njegovu gumarabu pa vucite sad kola, kad podju kola nizbrdo nece Vam biti Brke da vam pomogne, taki je to covek.

    13

    5

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *