subota, 20. aprila 2024.

Petnicu posetio svetski fizičar

Objavljeno: 13. septembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn
??????????????
??????????????

VALJEVO – Istraživačku stanicu Petnica posetio je profesor Džonatan Elis, jedan od vodećih svetskih teorijskih fizičara i član britanskog Kraljevskog naučnog društva, predavač i počasni doktor brojnih univerziteta.

Profesor Elis je najveći deo svoje karijere vezao Evropsku laboratoriju za nuklearna istraživanja (CERN) gde je zauzimao ključne pozicije.
– Profesor Elis, u pratnji direktora Instituta za fiziku u Beogradu dr Aleksandra Bogojevića i profesora Petra Adžića sa Fakulteta za fiziku, proveo je najveći deo dana u Petnici interesujući se za organizaciju rada Istraživačke stanice, naročito za rešenja u povezivanju većeg broja različitih naučnih disciplina i projektne aktivnosti srednjoškolaca, po čemu je Petnica visoko cenjena u svetu – saopštila je ova jedinstvena ustanova za rad sa talentovanom decom i omladinom u ovom delu Evrope.

Kako se navodi, Elis je najavio mogućnost da se jedna od prestižnih letnjih škola koje organizuje CERN za mlade naučnike iz celog sveta organizuje u Istraživačkoj stanici Petnica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *