ponedeljak, 26. februara 2024.

“Petrovdanski dani” u četvrtak i petak

Objavljeno: 10. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Tradicionalna manifestacija “Petrovdanski dani” u Valjevskoj Kamenici održava se 11. i 12. jula u organizaciji Udruženja pesnika „Rima“, OŠ „Milovan Glišić“ i tamošnje Mesne zajednice, a pod pokroviteljstvom Grada Valjeva.

Reč je o jednoj od od najstarijih manifestacija valjevskog koja traje pune dve deceniji i koja čuva višedecenijsku tradiciju paljenja lile, promoviše narodne običaje, domaću radinost, seoski turizam i poljoprivredu. Najavljujući manifestaciju, član Gradskog veća Miroljub Ivanović je istakao da je ove godine, uz napore gradske vlasti i JKP „Vodovod“, Valjevska Kamenica konačno posle 20 godina, dobila kvalitetnu pijaću vodu, što će značiti osim za meštane i za veću posećenost manifestaciji.

Što se tiče sadržaja manifestacije, u četvrtak 11. jula biće organizovani raznovrsni sadržaji: i to „Kotlić“ takmičenje, izrada najlepše lile, prelo, promocija knjige „Lilak“, kulturno umetnički program i paljenje lile poznatije kao „Lilijada“.
Drugog dana u petak 12. jula u 15 sati biće otvorena Likovna kolonija, dok će u 17 časova početi Slavska litija i rezanje slavskog kolača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *