ponedeljak, 22. jula 2024.

Pivara kupila alkometar saobraćajnoj policiji

Objavljeno: 13. maja 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska pivara je obezbedila Policijskoj upravi Valjevo alkometar najnovije generacije, koji služi za brzo alko-testiranje. Saobraćajna policija na nivou Kolubarskog okruga ima 10 ovakvih aparata, koji omogućavaju da se za kratko vreme alko-testira veliki broj učesnika u saobraćaju. Vožnja u pijanom stanju je, posle neprilagođene brzine, najčešći uzročnik saobraćajnih nesreća u valjevskom kraju. Od početka godine do sada u Kolubarskom okrugu je nastradala jedna osoba, dok je prošle godine poginulo 18 lica.

U policiji kažu da je ova donacija Valjevske pivare veoma važna, jer se radi o najsavremenijem aparatu za alko-testiranje. Načelnik saobraćajne policije Zoran Jevđenić kaže da je ova donacija značajna tim pre što na području Kolubarskog okruga nema dovoljan broj ovih aparata. “ Imamo ih 11 za ceo Okrug, a realne potrebe su 25-30 ovih alkometara”, rekao je Jevđenić.

Direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac je poručio da to preduzeće lokalnoj zajednici pomaže koliko može i da pomoć ne izostaje u mnogim sferama. Vrednost doniranog aparata je 700 evra, a Valjevska pivara je prvo privredno društvo koje je donilaralo alkometar saobraćajnoj policiji Kolubarskog okruga. Pre tri godine tri ovakva aparata je kupio Grad Valjevo. Pre ove donacije, Valjevska pivara je obezbedila 400.000 dinara za kupovinu testa opterećenja srca za valjevsku bolnicu.

2 komentara na “Pivara kupila alkometar saobraćajnoj policiji

  1. Prvo zaposli za šefa računovodstva onu iz štamparije Valjevac, pa tužiočevu ćerku pa ako može još nekog ko je zaštićivao kriminal.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *