četvrtak, 18. jula 2024.

Plaketa Mionici za najbolje startno mesto etape na trci “Kroz Srbiju”

Objavljeno: 23. novembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović uručio je predsedniku opštine Mionica Bobanu Jankoviću plaketu kojom je Mionica zvanično proglašena za nabolje startno mesto etape na ovogodišnjoj 58. međunarodnoj biciklističkoj trci “Kroz Srbiju” koja je vožena u junu.

„Opština Mionica je postala prepoznatljivo mesto na mapi svetskog biciklizma, naravno ništa od toga ne bi bilo bez podrške Biciklističkog saveza Srbije koji zaista odlično radi svoj posao i na najbolji način promoviše biciklizam. Prvi put u istoriji naše opštine, Mionica je bila domaćin jednog ovakvog sportskog takmičenja, čime su Mioničani veoma ponosn“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

On je istakao da je nakon poslednjeg sastanaka sa čelnicima Biciklističkog saveza Srbije sasvim sigurno da će se ova saradnja nastaviti. „U planu je da se 2019. godine održi još jedna takva trka, kada će Mionica dočekati biciklistički karavan koji će proći kroz našu zemlju i na najbolji način promovisati ne samo Mionicu, već i čitavu Srbiju“, dodao je Janković.

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović napominje da su svi takmičari sa 58. međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“ poneli prelepe uspomene iz naše zemlje, pogotovo iz Mionice, gde je održan najbolji start etape tokom ovogodišnjeg nadmetanja.

Mionica će naredne 2019. godine, drugi put za redom, biti domaćin etape tokom 59. međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“. Planirano je da najprestižnija trka Jugoistočne Evrope koja će se voziti kroz našu zemlju od 5. do 9. juna 2019. godine krene iz Priboja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *