subota, 9. decembra 2023.

Plasman valjevskih karatistkinja na državno prvenstvo

Objavljeno: 14. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na prvenstvu za poletarce, pionire i nade u kategoriji kata i borbi koje je održano u Čačku valjevski karatisti imali su odličan nastup. Na prvenstvu uže Srbije nastupilo je preko 80 klubova, sa oko 500 takmičara, a Karate klub 014 Valjevo, kao jedini predstavnik karate sporta iz Valjeva koji nastupa u okviru karate federacije Srbije, nastupio je sa šest takmičara.

Od šest takmičara koji su nastupili, pet je uspelo da se domogne nekog od odličja i da se plasira na državno prvenstvo.

Prvi je nastupio kata tim u kategoriji  ženske nade 2009. godište  u kojem su: Ana Živanović, Tamara Dražić i Ivana Matić. One su u ukupnom plasmanu osvojile treće mesto i kvalifikovale se za državno prvenstvo.

U kategoriji ženske Nade 2009. pojedinačno, u klasi C, takmičarke Ana Živanović, Tamara Dražić i Ivana Matić su pokazale apsolutnu dominaciju i zauzele prva tri mesta, Tamara prvo, Ivana drugo i Ana treće mesto, čime su se ujedno plasirale i na državno prvenstvo u klasi C.

U klasi D ženske Nade 2009., Anđela Mitrović je kroz baraž uspela da se domogne trećeg mesta i da se plasira na državno prvenstvo.

U klasi E devojčice 2011. godište Sara Nešić je veoma dobrim izvođenjem kata lako došla do prvog mesta i plasmana na državno prvenstvo.

U kategoriji kumite-borbe nastupilo je troje takmičara, Ivana Matić, Luka Goloskoković i Ana Živanović. Ivana i Luka su pružli svoj maksimum, ali u veoma teškim grupama nisu uspeli da se domognu odličja i daljeg plasmana, dok je Ana Živanović, zauzela treće mesto u klasi -44kg i izborila plasmana na državno prvenstvo.

„Sagledavajući navedene rezultate i postignuti uspeh na Prvenstvu uže Srbije i činjenicu da se pet od šest takmičara plasiralo na Državno prvenstvo, uprava kluba i trenerski tim mogu biti veoma zadovoljni postignutim rezultatima“, saopšteno je iz ovog karate kluba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *