četvrtak, 18. jula 2024.

Za energetske sanacije kuća pet miliona dinara

Objavljeno: 14. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Predsednik opštine Mionica Boban Janković i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović potpisali su Ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije kuća i stanova na teritoriji opštine Mionica.

Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo je 2,5 miliona, a opština je izdvojila još 2,5 miliona dinara.

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je, prilikom uručenja novih ugovora, da su lokalne samouprave i Ministarstvo obezbedili dve milijarde dinara, odnosno zajedno sa građanima četiri milijarde dinara  što će omogućiti da učestvuje 20.000 domaćinstava u Srbiji.

Pored opštine Mionica, u Programu energetske sanacije učestvuje još 150 lokalnih samouprava koje su ispunile uslove konkursa koji sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike.

Boban Janković

„Naši građani su vrlo zainteresovani za ove subvencije, opština će u narednom periodu raspisati Javne pozive gde se građani mogu javiti. Oni će uz 50 odsto državne subvencije moći da zamene stolariju, kotlove, termoizolaciju i dr. To će pozitivno uticati na njihove kućne budžete. Program energetske sanacije je višestruko koristan. Uštedećemo energiju, zaštiti životnu sredinu i imati održivu ekonomiju. Zajedničkim snagama gradimo našu zemlju, a sve u cilju unapređenja kvaliteta života“, rekao je predsednik mioničke opštine Janković.

Zadatak svih opština koje su ušle u Program energetske efikasnosti za ovu godine je sprovođenje Javnog poziva za izvođača radova, a potom Javni poziv građanima koji će ostvariti pravo na ove subvencije. Opština Mionica će blagovremeno obavestiti svoje građane o terminima raspisivanja konkursa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *