utorak, 23. jula 2024.

Plate gradskih funkcionera

Objavljeno: 24. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović mesečno zarađuje 97.100 dinara, u svom vlasništvu ima polovinu stana od 67, 2 kvadrata i automobil dačia logan, dok ušteđevinu nema. Njegov zamenik Dragan Jeremić prima platu od 91.500 dinara, u vlasništvu ima dvosoban stan, nema automobil, niti ušteđevinu. To pokazuju podaci koje su gradski funkcioneri dostavili Agenciji za borbu protiv korupcije, na šta ih zakon obavezuje. Za pomoćnike gradonačelnika Miroslava Pimića i Sašu Simića na sajtu Agencije nema podataka o njihovom imovinskom stanju, dok pomoćnik gradonačelnika Nikola Radojičić prima platu od oko 65.000 dinara.

Prema podacima koji su dostupni na sajtu te Agencije, predsednik Skupštine grada Milorad Ilić mesečno zarađuje 85.000 dinara, u vlasništvu ima polovinu trosobnog stana, polovinu vikendice na Divčibarama, automobil „kia rio“ i ima ušteđevinu. Njegov zamenik Mihailo Milutinović, prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, pored mesečne plate od 93.514, koju dobija kao direktor Službe za zapošljavanje u Valjevu, mesečno iz gradske kase prima 32.000 dinara. Očigledno je da ti podaci nisu ažurirani, jer će Milutinović od 1. januara iz lokalnog budžeta mesečno dobijati oko 60.000 dinara. On je Agenciji prijavio da ima ¾ vlasništva kuće od 85 kvadrata, dok imovinu i ušteđevinu nema. Sekratar lokalnog parlamenta Đorđe Pavlović mesečno zarađuje oko 72.000 dinara, nema stan, automobil ni ušteđevinu.

Što se tiče plaćenih članova Gradskog veća, Andra Savčić prima platu od 70.800 dinara. U svom vlasništvu ima automobil „pasat“, a nema stan ni ušteđevinu. Drugi plaćeni gradski većnik Dejan Bogojević mesečno zarađuje oko 69.000 dinara, ima dvosoban stan i vozilo „škoda fabia“, a ušteđevinu nema. Podaci za trećeg plaćenog člana Gradskog veća Žarka Kovača nisu dostupni na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Imovinsku kartu dužni su da predaju svi gradski funkcioneri, kao i članovi Gradskog veća, bez obzira na to da li su na plaćenoj funkciji ili ne. Od članova Gradskog veća, koji nisu zaposleni u lokalnoj samoupravi, na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije jedino smo pronašli podatke o imovinskom stanju Borisava Radojičića i Dobrosava Jankovića. Prema tim podacima, Radojičić, jednokratno, iz gradskog budžeta dobija 5.000 dinara, a za Jankovića stoji da, pored penzije od 75.000 dinara, iz gradske kase po sednici Gradskog veća dobija 5.000 dinara.

Plate predsednika opština Kolubarskog okruga

Predsednici opština Kolubarskog okruga mesečno zarađuju od 70.000 do 75.150 dinara. Najplaćeniji je Boban Janković, predsednik mioničke opštine, koji mesečno zarađuje 75.150 dinara. Od njega 150 dinara manje zarađuju predsednik opštine Ub Darko Glišić, prvi čovek opštine Osečina Dragan Aleksić i predsednik lajkovačke opštine Andrija Živković, čija je mesečna zarada 75.000 dinara. Najnižu platu od svih predsednika opština Kolubarskog okruga ima predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević, čija je mesečna plata 70.000 dinara, pokazuju podaci koje su ti funkcioneri dostavili Agenciji za borbu protiv korupcije.

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *