ponedeljak, 20. maja 2024.

Plate zaposlenih u javnim ustanovama

Objavljeno: 26. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Po direktorskim platama u javnim ustanovama, čiji je osnivač lokalna samouprava, prednjače zaposleni u Centru za socijalni rad, pokazuju podaci koje su prilikom izveštaja o radu u 2017. godini Gradskom veću dostavili predstavnici gradskih ustanova. Prosečna plata direktora Centra za socijalni isplaćena u prošloj godini  je skoro 82.000 dinara. U centru, koji ima 35 radnika, zaposleni sa fakultetom imaju platu od oko 54.000 dinara, a sa srednjom školom 30.000 dinara. Na drugom mestu po platama je direktor Apotekarske ustanove, čija mesečna zarada iznosi 80.320 dinara, dok Dom zdravlja nije dostavio podatak o tome kolika je prosečna zarada direktora te zdravstvene ustanove bila u 2017. godini.

Direktor “Valisa” mesečno zarađuje oko 62.000 dinara, dok zaposleni sa fakultetom imaju platu od 43.000 dinara. Direktorka Zavoda za zašitu spomenika kulture, koja je doktor nauka, prima platu od oko 61.000 dinara, dok magistri i fakultetski obrazovani kadrovi u toj ustanovi imaju platu od 52.000 dinara.

Prosečna plata direktorke Matične biblioteke “Ljubomir Nenadović” je iznosila oko 59.000 dinara, a bibliotekara sa fakultetom oko 43.000 dinara. Podatke o direktorskoj plati nije u izveštaju naveo Narodni muzej, već samo stoji da je prosečna zarada zaposlenih sa fakultetom 46.500 dinara. Plata direktora Moderne galerije iznosi oko 49.000 dinara, koliko zarađuje i direktor Centra za kulturu, a plata direktorke Internacionalnog umetničkog studija “Radovan Trnavac-Mića” je 50.000 dinara. Podatke o prosečnim zarada u svom izveštaju nije naveo Međuopštinski istorijski arhiv Valjevo.

3 komentara na “Plate zaposlenih u javnim ustanovama

 1. Da li je direktor Doma zdravlja Valjevo dr Zaven der Hazarjan dostavio svoja primanja
  i ako nije zasto i zasto je on stalno izuzetak i kada treba da razgovara sa novinarima da upozna javnost o radu ove Ustanove izbegava .Sta je u pitanju?

  5

  6
 2. Direktoru Zavoda za zaštitu spomenika povećati platu za dodatne napore prilikom odlaska u Beograd za vikend-kad god prođe pored kamenoloma u Slovcu (gde je narušen Jerinin grad) kažer: „Okrene glavu na drugu stranu“.Znači vozi putem za Beograd a gleda u brdo preko puta kamenoloma.To je baš žrtvovanje.

  5

  1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *