utorak, 5. marta 2024.

Pobeda kandidata SNS u svim mesnim zajednicama

Objavljeno: 22. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Kandidati koje je podržala Srpska napredna stranka odneli su ubedljivu pobedu na jučerašnjim izborima za skupštinu u svih 15 gradskih mesnih zajednica u Valjevu, saopšteno je iz stranke. Kako se navodi u saopštenju, koordinator za Kolubarsko-mačvanski okrug Branislav Malović izjavio je da je zadovoljan postignutim uspehom i naglasio da su ovi rezultati odgovor građana na izuzetan rad lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem.

„Valjevci su još jednom potvrdili koliko veruju svom predsedniku, Aleksandru Vučiću, koji je na čelu Srpske napredne stranke, najjače stranke u Srbiji. Značaj ove pobede jeste još veći jer je doneta upravo na dan proslave desetogodišnjice od osnivanja SNS“, navodi se u saopštenju za javnost.

Intervenisala i policija

Na jučerašnjim izborima za kandidate u gradskim mesnim zajednicama posla je bilo i za valjevsku policiju. U Mesnoj zajednici „Krušik“ na Petom puku došlo je do incidenta pre otvaranja biračkog mesta, jer bojanju glasačkih lista nisu prisustvali svi članovi biračkog odbora, pa je jedan od članova pobacao glasačke listiće. Sekretar Skupštine grada Đorđe Pavlović je rekao da je, odlukom Radnog tela, član biračkog odbora koji je imao primedbe na regularnost isključen iz biračkog odbora, zamenjen drugim članom i udaljen sa biračkog mesta.

Smenjeni član biračkog odbora Dragan Petrović u izjavi za medije je rekao da je do problema došlo kada su na biračkom mestu prebrojani glasački listići i potpisan zapisnik bez njegovog prisustva, čime nije ispoštovana procedura.

„Tražio sam da to biračko mesto ne bude otvoreno dok se ponove ne izbroje listići i utvrdi njihov tačan broj. U toku brojanja, na biračkom mestu su se pojavili gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, zamenik predsednika Skupštine grada Mihailo Milutinović, član Gradskog veća Miroljub Ivanović, šef Odeljenja za finansije Željko Tabašević, odbornik Milan Gajić i još nekoliko njih iz SNS-a. Tada su članovi biračkog odbora, takođe, iz SNS-a, prekinuli brojanje i odlučili da otvore biračko mesto, a da nije ispoštovana procedura. Bio sam protiv nasilnog otvaranja biračkog mesta i zato sam uzeo birački spisak i listiće, koje sam pobacao, a oni su pozvali policiju“, kaže Petrović.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *