petak, 24. maja 2024.

Pobednik „Miona film festa“ film „Daljine“

Objavljeno: 28. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U Mionici je završen drugi po redu „Miona film fest“, festival kratkog i dokumentarnog filma, osmišljen sa idejom da podrži mlade filmske autore. Od ukupno 32 filma, u uži izbor za statuu Mione ušlo je 8 kratkometražnih filmova koji su prikazani tokom dva festivalska dana. Posetioci Kulturnog centra Mionica imali su imali priliku da pogledaju filove: „Odežda kneza Lazara“ Nade Savić, „Centar“ Ivana Markovića, „Nepotpisane“  Valentine Delić, „Daljine“  Nemanje Vojinovića, „Jedini“ Nikole Polić i “Ibarska highway“ Aleksandrije Ajduković.

Žiri na čelu sa režiserom Darkom Bajićem, zatim glumicom Mionom Marković i filmskim kritičarem Miroljubom Stojanovićem odlučio je pobednika ovogodišnjem festivala, to je film „Daljine“ reditelja Nemanje Vojinovića. Pohvaljeni su filmovi „Centar“ Ivana Markovića i „Nepotpisane“ Valentine Delić.

U okviru festivala u Biblioteci Milovan Glišić pred mnogobrojnom publikom održana je tribina o temi ”Odnos medija prema filmu” u kojoj su učestvovali novinari Vanja Bulić, Aleksandra Mikata i  Dejan Grujić. Drugog festivalskog dana na tribini o temi  ”Film u 21. veku“ govorili su režiser Darko Bajić, filmski kritičar Miroljub Stojanović i glumica Miona Marković.

Kao deo propratnog programa festivala, održan je “Miona film kviz“ tematski kviz u kome su se mionički osnovci i srednjoškolci takmičili u poznavanju domaće kinematografije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *