subota, 20. jula 2024.

Veliko interesovanje građana za preventivne preglede

Objavljeno: 28. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj bolnici, ali i domovima zdravlja u Kolubarskom okrugu, vladalo je veliko interesovanje građana za besplatne preventivne preglede. Ovu akciju je pre godinu i po dana pokrenulo Ministarstvo zdravlja, a priliku da obave preglede imaju i građani koji su bez zdravstvenog osiguranja. Tokom 14. akcije po redu u valjevskoj bolnici i domovima zdravlja Kolubarskog okruga preko 300 građana je prekontrolisalo zdravlje, a od tog broja 70 njih nije imalo nikakav vid zdravstvenog osiguranja.

„Na ovaj  način zajedno zdravstveni radnici i građanstvo podižu svest i daju pravi značaj prevenciji jer samo preventivnim blagovremenim pregledima može doći do sprečavanja razvoja bolesti.Preventivni pregledi su usmereni prevashodno na ljude bez nekog vida zdravstvenog osiguranja. Ovo je jedinstvena prilika da neosigurana lica prekontrolišu svoje zdravstveno stanje. Preventivni pregledi su značajni jer samo prevencijom možemo uticati na sprečavanje razvoja oboljenja jer ukoliko se bolest dijagnostikuje na vreme procenat uspešnosti izlečenja je znatno veći“, saopšteno je iz valjevske bolnice.

Ostale zdravstvene ustanove, domovi zdravlja Kolubarskog okruga, takođe aktivno doprinose preventivnim pregledima i ovog puta građani su mogli da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje obavljajući preglede EKG-a, glikemije, krvnog pritiska u svim domovima zdravlja Kolubarskog okruga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *