četvrtak, 18. aprila 2024.

Počela obuka Mioničana za rad u “Auto-Kabelu”

Objavljeno: 10. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Nemačka kompanija „Auto-Kabel“, koja se bavi proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe autoindustrije od kraja januara otvoriće novi proizvodni pogon u Mionici. Ova kompanija je za početak odabrala deset referenata i proizvodnih radnika koju su poslati na petnaestodnevni trening za obavljanje budućih poslova u Krupku, Teplice u Češkoj.

Nove radnike je pre polaska u Češku u sali Skupštine opštine Mionica primio predsednik opštine Mionica Boban Janković.

– Otvaranje jedne ovakve kompanije je veliki pomak za našu opštinu i mi zaista dobijamo ono što smo dugo očekivali. Vi ste prvi koji imaju priliku da se zaposle u ovoj renomiranoj kompaniji, i nadam se da će se ovaj broj sve više uvećavati, jer je razvoj privrede i otvaranje novih radnih mesta spas za Mionicu. Od samog početka smo se trudili da budemo korektni prema kompaniji „Auto-Kabel“ koja je pokazala interesovanje da otvori pogon u našoj opštini zbog njenog položaja, infrastrukture kojom raspolaže, kao i zbog vas sami, odnosno radne snage koja im je na raspolaganju. Realizacija ovog projekta će pozitivno uticati na privredni rast i životni standard našeg stanovništva – rekao je Janković.

– Odlučili smo se da otvorimo proizvodni pogon u Mionici iz više razloga, a jedan od njih je taj što imao zaista odličnu saradnju sa opštinom Mionica i predsednikom Jankovićem. Do kraja maja 2019. godine zaposlićemo oko 30 radnika, a nakon preseljenja u veći proizvodni pogon koje je planirano negde u oktobru ove godine stvoriće se potreba i uslovi za većim brojem zaposlenih.Očekujemo da će ovo biti jedna ozbiljna fabrika sa preko 300 zaposlenih za manje od dve godine – rekao je generalnog direktora kompanije „Autokabel“ DOOAleksandar Petrović.

Renomirana kompanija “Auto-Kabel” osnovana je davne 1930. godine i danas zapošljava oko 4.000 radnika. Pored pogona širom Nemačke posluju i u: Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Švedskoj, Kini, Japanu.

“Auto-Kabel” sarađuje sa najvećim proizvođačima u autoindustriji kao što su BMW, Ford, Tojota, Folksvagen, Jaguar, Reno, Pežo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *