utorak, 21. maja 2024.

Uspešna godina iza gradskog “Vodovoda”

Objavljeno: 10. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Više nego uspešna poslovna godina je iza JKP “Vodovod”, pošto su jedino javno preduzeće u Valjevu koje je plan ostvarilo 120 odsto, dok su ciljevi za ovu godinu takođe ambiciozni.

Po rečima direktora Đorđa Milanovića, rekonstruisano je i izgrađeno više od 20 kilometara vodovodne mreže, rekonstruisano je pet, a izgrađene su nove dve crpne stanice, a završena je i prva faza rekonstrukcije stare fabrike vode, te nabavljen elektrolizer za postrojenje za preradu vode na Divčibarama.

– “Vodovod” je plan u 2018. godini ostvario 120 odsto, jer je osim sredstava predviđenih gradskim budžetom za realizaciju planiranog, uloženo i sopstvenih 30 miliona dinara u rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže. U prošloj godini cilj nam je bila naplata 400 miliona dinara, ali je na kraju ta cifra nadmašena za 75 miliona – kaže Milanović.

Govoreći o planovima za ovu godinu, direktor “Vodovoda” kaže da je cilj nastavak intenzivne rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže u samom centru grada.

– Pri rekonstrukciji u bilo kojem delu grada otkrivamo nelegalne priključke, što rezultuje smenjenjem gubitaka u samoj mreži. Čeka nas intenzivnija zamena vodomera. Želimo da odradimo rezervoar na Cariću, kako bismo snabdeli vodom i Divlje brdo. Takođe, u planu je da se sredi mreža u samoj Kamenici, gde ćemo imati protok 20 litara u sekundi, zatim da uradimo projekte kako bismo u dogledno vreme mogli da širimo mrežu ka Osladiću, Oglađenovcu, Miličinici, Staparu i Beomuževiću – najavljuje Milanović.

2 komentara na “Uspešna godina iza gradskog “Vodovoda”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *