utorak, 5. marta 2024.

Počela podela poreskih rešenja za ovu godinu

Objavljeno: 6. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na kućne adrese poreskih obveznika počela su da stižu rešenja za porez na imovinu i naknadu ekološke takse. Nadležno poresko odeljenje je izadalo više od 35.000 rešenja poreza na imovinu, sa zaduženjem od ukupno 210,3 miliona dinara. U odnosu na prošlu godinu u ovoj ima 360 poreskih obveznika više. Načelnica poreskog odeljenja Gradske uprave Slavica Pavlović kažu da, što se tiče poreza na imovinu, nema bitnijih razlika u odnosu na visinu poreza u 2017. godini.

“ Porez na imovinu je isti ili u nominalnom iznosu veći za maksimalno 90 dinara za starije stanove ili 120 dinara za poslovni prostor u prvoj zoni. Odluka o zonama nije se menjala, grad je i dalje podeljen na tri gradske i dve seoske zone, a poreska stopa je ista, 0,4 odsto za kvadrat površine stambenog i polovnog prostora i 0,1 posto za zemqište. Što se tiče poreza na kuće, isti je kao i prethodne godine u prvoj zoni, dok je u ostalim povećan do najviše 80 dinara na godišnjem nivou. Kod poljoprivrednog zemljišta u trećoj zoni došlo je do smanjenja za 20,41 odsto, a u ostalim zonama porez je isti- kaže načelnica poreskog odeljenja.

Što se tiče plaćanja, vlasnici imovine su bili dužni da 14. februara i 15. maja plate tromesečne akontacije poreza u istom iznosu kao za poslednji kvartal prošle godine.

“Kad dobiju rešenja dužni su da u roku od 15 dana uplate razliku za prethodne kvartale i uredno uplaćuju naredne akontacije 14. avgusta i 15. novembra. Oni koji su po prvi put poreski obveznici u 2018. godini moraju da plate prva dva kvartala u roku od 15 dana po prijemu rešenja”, navodi načelnica poreskog odeljenja.

Građani svoja dugovanja koja se tiču poreza na imovinu mogu da provere na šalteru 15 u prizemlju Gradske uprave.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *