subota, 20. jula 2024.

Grad kupio 1.000 auto-sedišta

Objavljeno: 9. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ove godine iz gradske kase je izdvojeno oko 40.000 evra za kupovinu auto-sedišta. Grad je kupio 1.000 auto-sedišta za decu rođenu na području Valjeva od aprila 2016. pa do kraja 2017. godine. Za te namene je izdvojeno skoro pet miliona dinara, a radi se o novcu koji se u gradsku kasu slio po osnovu naplaćenih saobraćajnih prekršaja i namenjen je za poboljšanje bezbednosti saobraćaja. Do kraja ove nedelje biće podeljeno svih 1.000 auto-sedišta, a prva auto-sedišta je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović uručio roditeljima blizanaca.

„Kupovinom auto-sedišta Grad Valjevo, preko aktivnosti Saveta za vezbednost saobraćaja, lokalna samouprava unapređuje bezbednosti građana u saobraćaju, a naročito dece. Grad sprovodi ovakve akcije jer je neohodno podstaći građane da koriste sve bezbednosne mere u saobraćaju, kako bi se smanjio broj povreda i fatalnih posledica u saobraćajnim nezgodama“, rekao je gradonačelnik Gvozdenović.

Auto-sedišta dobijaju i deca rođena 2016. godine, koja su već napunila dve godine, a čiji su roditelji, verovatno, već nabavili sedišta. Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Dobrosav Janković u tome ne vidi ništa sporno.

„Roditelji su verovatno nabavili sedište za bebe, koja su daleko jeftinija od ovih koje mi poklanjamo, tako da će im ovaj poklon sigirno značiti. Treba imati u vidu da su sedišta koje je nabavio Grad za veći uzrast, za decu koja su teška od 9 do 36 kilograma, tako da i mogu ih koristiti i kasnije“, rekao je Janković.

Grad Valjevu je u 2016. godini, u dva navrata, kupio 170 auto-sedišta za decu. U 2017. godini za te namene je bilo izdvojeno 3,5 miliona dinara, međutim do realizacije javne nabavke nije došlo, jer je policija uhapsila tadašnjeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića, jednog zaposlenog na poslovima javne nabavke u Gradskoj upravi i  M.P. odgovorno lice preduzeća “JAPI COM“ iz Novog Sada, zbog sumnje da su nameštali tender za kupovinu auto-sedišta. Istraži organi došli su do podatka da je celokupan posao oko kupovine auto-sedišta bio unapred dogovoren.

Patak online

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *