petak, 12. aprila 2024.

Počeli radovi na izgradnji tribina sa 300 mesta

Objavljeno: 10. novembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Na fudbalskom terenu FK „Ribnica“ u Mionici je počela izgradnja modernih tribina sa 300 mesta. Radove na potpunoj rekonstrukciju zajednički finansiraju Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) i opština Mionica.

Pored tribina biće izgrađene i nove svlačionice, prostorije za sudije, kao i dodatni prostor koji će predstavljati moderno uređen ambijent.

Zajedničkom saradnjom na projektu izdvojeno je oko 22 miliona dinara, a učešće lokalne samouprave je 3,3 miliona dinara. Radove je obišao predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Foto: Opština Mionica

„Nastavljamo sa ulaganjima u sport. Nakon izgradnje teretane na otvorenom, rekonstrukcije košarkaškog terena, sportske hale, na red su došle i tribine. Svakako da će bolji pogled na utakmice biti sa modernih tribina koje gradimo. Sport je veoma važan, dobra vest je da je ove godine sa radom nastavio i Karate klub u Mionici, a prošle godine smo osnovali i Boks klub. Ponosan sam na činjenicu da je naša Mionica postala pravo gradilište. Gradimo tribine, kanalizacionu mrežu, počinjemo vodovodni sistem Ključka vrela. Istovremeno se po planu odvijaju radovi na Pulikinom legatu. Sledi i nastavak radova na Kući Kolubarske bitke, a nastavljamo i sa rekonstrukcijom parka u Mionici“, rekao je Janković.

Inače, fudbalski teren se nalazi u sklopu linijskog parka gde će se raditi pošumljavanje, a javna rasveta je završena.

Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) sprovodi program Evropske unije za lokalni razvoj, a opštini Mionici je odobren projekat na osnovu Javnog poziva za projekte lokalne infrastrukture.

Radove na izgradnji tribina izvodi građevinsko preduzeće „Kompresor ing“ iz Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *