ponedeljak, 20. maja 2024.

Počelo uređenje objekta na Trgu Živojina Mišića

Objavljeno: 31. avgusta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Radovi na rekonstrukciji objekta na Trgu Živojina Mišića, nekadašnje Valjevske banke, su počeli, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Valjeva.

Foto: Grad Valjevo
Foto: Grad Valjevo

Kako se navodi, grad Valjevo je za rekonstrukciju ovog prostora, koji će biti poveren na upravljanje Narodnom muzeju, izdvojio 18 miliona dinara, a sve sa ciljem da se obezbedi kvalitetan izložbeni prostor i pruži mogućnost građanima Valjeva da uživaju u kulturnim sadržajima koje ustanove kulture u Valjevu pružaju.

„Nakon dobijene saglasnosti, izrade projektno – tehničke dokumentacije i javne nabavke, sa radošću možemo da kažemo da su radovi na sanaciji ovog objekta počeli i nadamo se da neće biti nikakvih problema u toku izvođenja radova. Očekujemo da će radovi biti završeni za tri meseca“, kazao je Vladimir Mišković, član Gradskog veća.

Foto: Grad Valjevo

Grad Valjevo prošle godine obratio Republičkoj direkciji za imovinu, koja je pred Vladu Republike Srbije izašla sa jasno izraženom namerom, a to je da to bude prostor za izložbene postavke u oblasti kulture, nakon čega je Vlada Republike Srbije dala saglasnost. Ukupna površina objekta iznosi 140 m², pri čemu je 23/140 bilo u vlasništvu grada, a Ministarstvo finansija posedovalo je 117/140.

Sada, kada je Grad postao punopravan vlasnik objekta, u toku je uređenje ovog prostora, koji će biti na ponos svima građanima Valjeva, navedeno je na sajtu grada Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *