utorak, 25. juna 2024.

Počinje “Abro fest”

Objavljeno: 22. septembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Večeras počinje i do 28. septembra traje 11-ti po redu “Abro fest” u produkciji Gradskog pozorišta “Abrašević”.

Na sceni Centra za kulturu u 20 časova večeras će “Abrašević” odigrati predstavu “Smrt trgovačkog putnika”, po tekstu Artura Milera a u režiji Miroslava Trifunovića. U petak veče, u isto vreme, igra se “Audicija” Fakulteta dramskih umetnosti Beograd. U ponedeljak 26. septembra na program je druga premijera valjevskog pozorišta, “Kus Petlić”, komad Aleksandra Popovića, a “Abro fest” u sredu zatvara predstava Gorana Stefanovskog “Černodrinski se vraća kući”, studenata treće godine glume Akademije umetnosti iz Novog Sada.

Po rečima producenta i glumca Branka Antonića, “Abro fest” je pozorišni festival koji počiva na entuzijazmu onih koji su ovaj festival pokrenuli i održali već 11 godina, ali i brojnih mladih valjevskih glumaca i umetnika. Njih će ove godine biti deset, profesionalaca koji glume u pozorištima u Beogradu i ujedno sui  gosti i domaćini festivala.

“Abro fest” je prethodna lokalna vlast uvrstila u stalne gradske manifestacije, pa je iz budžeta za njegovo održavanje dato 500.000 dinara. Generalni sponsor je državna Valjevska pivara. Cena pojedinačne karte za predstave “Abro festa” je 250, a kompleta 700 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *