petak, 24. maja 2024.

Počinje „Abro-fest“, po prvi put bez publike

Objavljeno: 25. septembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Jubilarni 15. „Abro fest“ ove godine, zbog epidemiološke situacije i mera koje su na snazi, biće upriličen na potpuno drugačiji način. Dve premijere predvidjene za „Abro fest“, koji se tradicionalno održava u poslednjoj sedmici septembra, biće izvedene pred praznom dvoranom, bez prisustva publike.

Ipak, valjevski ljubitelji pozorišta će najnovija ostvarenja Gradskog pozorišta „Abrašević“ moći da pogledaju na online platformi, kao i na programu TV Valjevo Plus.

Predstava „Urnebesna tragedija“ po tekstu Dušana Kovačevića imaće, nakon dvomesečnih priprema, premijerno izvodjenje večeras, a u subotu u 21 sat će biti emitovana na programu valjevske televizije VA PLUS.  Za predstojeći vikend će biti postavljena i na YouTube kanalu Gradskog pozorišta „Abrašević“.

Premijera predstave „Otvaranje dosijea“,  koja je inače praizvedba teksta nastalog po motivima dela Matije Bećkovića, biće odigrana, takodje bez prisustva publike, 1. oktobra na sceni Centra za kulturu. Nakon toga  (dan kasnije) biće prikazana na programu TV VA PLUS,  a biće dostupna i online na internet kanalu.

Dogovorene gostujuće predstave „Malogradjanska svadba“ u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu  i „Ručni rad“ teatra „Promena“ iz  Novog Sada biće odložene i odigrane kada to bude dozvoljavala epidemiološka situacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *