nedelja, 16. juna 2024.

Počinje „Bitlvania“

Objavljeno: 6. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od danas do nedelje u Valjevu se, na više lokacija, održava „Bitlvania“, manifestacija posvećena legendarnim Bitlsima. Prve večeri druženje je zakazano u kafeu „Avantura“ od 20 časova, kada će nastupati DJ Chaja.Sutra nastupaju valjevski rokeri koji će izvoditi pesme Bitlsa i muzičara iz tog vremena. U petak će biti izvedena pesma „Obladi oblada“, a posle toga je nastup hora Muzičke škole „Va Cappella“. Valjevskoj publici će se na kraju večeri predstaviti grupa iz Zrenjanina, na čijem repertoaru je muzika šezdesetih i sedamdesetih godina.

 

„Prvog dana vikenda, u subotu, nastupaju Jana, Đurđa i Teodor sa deset kompozicija Bitlsa, a nakon njih užička  grupa Highlenders. U nedelju, još jedna grupa za koju kažu da je među 30 najboljih u svetu, Magic Bush nastupa od 20 časova u holu Centra za kulturu“, rekao je jedan od idejnih tvoraca ove manifestacije Slaven Batočanin.

 

Drugi idejni tvorac manifestacije Zoran Mujbegović kaže da su nakon prve godine organizovanja BitlVAnie do danas od mnogih ljudi sa strane dobijali razne artefakte da su Bitlsi boravili u Valjevu i okolini.

 

„Od jednog čoveka dobili smo torbu punu crteža akvarela, koji će biti izloženi u subotu u kafeu Bela kuća. To su akvareli gospodina Brkića koji je slikao Bitlse dok su boravili u Valjevu. Među tim crtežima ima pet-šest crteža koje je potpisao Džon Lenon, tako da zaključujemo da je gopsodin  Brkić pričao sa Bitlsima i sa njima razmenio te crteže. Među crtežima, nađena je i sveska sa notama i tekstovima. Posebnu pažnju je izazvala pesma Romale garate, koja je zapravo Obladi oblada. Bitlsi su, najverovatnije, čuvši tu staru cigansku pesmu napravili svoj hit“, rekao je Mujbegović.

 

Grad je za ovu manifestaciju izdvojio 160.000 dinara.

 

Foto-montaža: Zoran Mujbegović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *